Široke pantalone: Fantastičan proljetni trend

0

Duge ženske pantalone izuzetno širokih nogavica zovu se palazzo pantalone. Bile su ekstremno popularne sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali svakog proljeća ponovo se vraćaju u modu. One su veoma elegantne, naglašavaju figuru, ali iznad svega su udobne.

Idealne su za toplije proljetne dane te su i jedan od najboljih proljetnih trendova. U nastavku pogledajte petnaest fantastičnih kombinacija sa ovim prekrasnim pantalonama.

Monohromatski stil


Bijela je veoma svestrana i idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama, a bijele palazzo pantalone možete veoma lako kombinovati sa svim drugim komadima garderobe koji su, takođe, bijeli.

Doduše, ovdje bi bilo najbolje dodati asesoare u nekoj drugoj boji (crvena, narandžasta, plava, zelena…), jer će cjelokupna kombinacija tako biti još upečatljivija. Što se tiče obuće, nude štikle odlična su opcija, jer će vam pomoći da vam noge izgledaju duže.

Maslinaste


Ova nijansa zelene spada u red neutralnih nijansi pa je veoma zgodna za kombinovanje sa svim drugim bojama. Maslinaste palazzo pantalone možete nositi u svim prilikama, a što se tiče kombinovanja, opcije su zaista mnogobrojne.

Jedan od načina da ih kombinujete jeste da ih uparite sa svjetlijim blejzerom, a ispod možete obući majicu ili bluzu sa V izrezom. Dodajte i manju torbu ravnih linija, a kao kec na desetku će doći i zanimljiva ogrlica.

Klasične crne


Sa klasičnim crnim palazzo pantalonama sigurno nikada nećete pogriješiti, a možete ih bez problema nositi baš u svim prilikama.

Idealne su za poslovne prigode, a jedan od najjednostavnijih načina da ih stilizujete jeste da ih uparite sa užim bijelim majicama ili bluzama (možete birati klasične bijele komade pomenutih odjevnih predmeta, ali jednako privlačne su i verzije od čipke). Da upotpunite ovaj poslovni stajling, dodajte malo duži, blago strukirani, blejzer u nekoj od pastelnih boja.

Malo uži model


Što se tiče palazzo pantalona, one dolaze u različitim oblicima, dimenzijama i dužinama. A vi ne morate uvijek birati ultra duge pantalone sa veoma širokim nogavicama. Jednako su popularni i nešto uži modeli (naravno, ne preuski), a koji su idealni kako za poslovne tako i za sve druge formalne i svečane prilike.

Možete ih kombinovati sa majicama, bluzama ili košuljama, a nećete pogriješiti ni ako dodate kožnu jaknu ravnih linija. Zanimljiva torba biće završni pečat ovom stajlingu.

Ultra visoki struk


Palazzo pantalone sa ultra visokim strukom “odradiće” posao jednako dobro kao i bilo koji drugi komad garderobe koji ima visoki struk. Pri tome mislimo na sljedeće: pomoći će vam da na najlakši način prikrijete problematična područja na tijelu (posebno kada je riječ o butinama i stomaku), a dodaće vam i par centimetara.

Ovo drugo je još efektnije ukoliko ih uparite sa obućom boje kože (štike, gležnjerice na štiklu ili čak sandale). Što se tiče gornjeg dijela kombinacije, uža bluza uvijek je odlična opcija, jer ćete tako stvoriti balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Najnježnija boja


Tokom proljetne sezone, na scenu stupaju i nježnije boje, a jedna od najpopularnijih svakako je puder ružičasta. Ovu prekrasnu boju možete pronaći na svim komadima odjeće (ali i obuće), a veoma je ugodna oku i ženstvena.

Upravo iz navedenih razloga, ovog proljeća birajte palazzo pantalone koje su u puder ružičastoj nijansi, jer vam mogu pomoći da izgledate veoma prilvačno i moderno.

Moderna elegancija


Palazzo pantalone veoma su moderan i elegantan komad garderobe (naravno, to veoma često zavisi i od samog modela pantalona), a ukoliko birate jednobojne opcije, onda uvijek možete da se odlučite za neku od boja iz neutralnog spektra.

Jedna od tih boja je i bordo: prilično je neutralna, veoma privlačna, a za nju se kaže i da je nova crna. Bordo palazzo pantalone možete kombinovati sa raznim modelima košulja i bluza, a model sa prorezima na rukavima samo je jedna od modernih, urbanih i elegantnih opcija.

Trendovska kombinacija


Trendovi su stvar trenutka i sigurno ne postoji žena koja nije bar jedan trend ovog proljeća uvrstila u svoj stajling. Međutim, kada je riječ o palazzo pantalonama, one su vanvremenski trend koji je uvijek veoma moderan i poželjan tokom proljetne, ali i ljetne sezone (dakle, tokom toplijih dana).

Međutim, još jedan vanvremenski trend su i tufne, a svaka žena može ih uvrstiti u svoj svakodnevni stajling (bilo da se radi o odjeći, obući ili asesoarima).

Moćna ljubičica


Ljubičasta je jedna od onih boja koje uvijek privlače pažnju, a ovu kraljevsku boju (naziva se kraljevskom bojom, jer je u davna vremena bilo jako teško da se ona dobije i bila je basnoslovno skupa pa su je nosile samo kraljevske porodice) možete kombinovati sa dosta drugih boja.

Ukoliko je kombinujete sa neutralnim bojama, ona dolazi do punog izražaja. U slučaju da je kombinujete sa kontrastnim bojama, dobijate kolor bloking stil zbog kojeg će vas baš svi primijetiti.

Niski struk


Palazzo pantalone sa nešto nižim strukom jednako su popularne kao i svi drugi modeli, a idealne su za poslovne prilike. Postoje i modeli preko kojih se prostiru vertikalne linije (neodoljivo podsjećaju na pantalone od odijela), a možete ih veoma dobro iskombinovati sa raznim modelima bluza i košulja.

Ako je riječ o crnim pantalonama, odlična opcija je bijela bluza. Međutim, ništa manje ne bi bilo privlačno ni da se odlučite za žutu košulju ili crvenu bluzu.

Sportska varijanta


Kada kažemo sportska varijanta, onda mislimo na modele palazzo pantalona koji sa strane imaju jednu deblju vertikalnu liniju, a koja se pruža od vrha do dna pantalona.

Veoma rijetke žene će ovaj model pantalona kombinovati sa patikama, ali one su odlične u kombinaciji sa klasičnim salonkama. Dodajte modernu verziju karirane košulje i polu-sportsku torbu i dobijate veoma moderan i urban, elegantno-sportski, stajling.

Nezaobilazni dezen


Kao što smo već napomenuli, tufne veoma lako možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a jedna od fantastičnih opcija su i crne palazzo pantalone sa sitnim bijelim tufnama koje su idealne za sve prilike.

Dodajte bijelu košulju i crni blejzer i dobijate jednostavan, ali veoma efektan poslovni stil. Dodajte crvenu bluzu i kožnu jaknu i spremne ste za večernji izlazak ili bilo koju drugu neobaveznu priliku.

Zanimljivi detalj


Palazzo pantalone, same po sebi, veoma su zanimljiv komad garderobe (da, zbog nihovih širokih nogavica), ali ukoliko želite da vaš stajling bude još zanimljiviji, birajte modele koji na gornjem dijelu imaju dugmad sa strana.

Ovdje je pretežno riječ o palazzo pantalonama sa visokim stukom, a vi ih možete nositi u svim prilikama i kombinovati sa mnoštvom bluza i majica. Ako je riječ o jednobojnom modelu, možete dodati dezeniranu košulju koja će samo dodatno istaknuti ljepotu i privlačnost ovog modela.

Moderna poslovna kombinacija


Crne pantalone i bijela košulja jedna je od poslovnih kombinacija koja nikada neće izgubiti na značaju i funkcionalnosti. Međutim, ove sezone malo začinite svoj poslovni stajling te birajte crne palazzo pantalone koje ćete kombinovati sa bijelim košuljama ili bluzama.

Da bi ovaj stajling bio što upečatljiviji, a da ne biste previše odudarali od poslovnog dres koda, možete dodati i asesoare sa životinjskim uzorkom. Štikle ili zanimljivi, širi, kaiš sa životinjskim uzorkom definitivno su najbolje opcije.

Opušteno, a elegantno


Postoji tako mnogo situacija u kojima je poželjno da vaš stajling bude opušten, ali i veoma elegantan. I u tim situacijama možete odlučiti da nosite palazzo pantalone, a bijele su zaista odlična opcija.

One su jednostavne za kombinovanje, a da biste ostali u opušteno-elegantnom fazonu, dodajte košulju na pruge. Otkopčajte maksimalno tri dugmeta na košulji te dodajte i tanki lančić (ili više njih). Kombinacija koja je idealna za sve prilike – jednostavna, a opet tako privlačna i efektna.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info