Evo kako da na jednostavan način uklonite gel sa noktiju

0

Vaš savršeni gel manikir polako počinje da gubi sjaj te se sve više vidi prelaz između prirodnih i vještačkih noktiju.

Međutim, jednostavno nemate vremena da posjetite kozmetički salon kako biste ga uklonili. Uradite to sami. Donosimo par savjeta kako da sami skinete gel sa noktiju, jednako efikasno kao u salonu.

Šta vam je potrebno:

  • mekana turpija
  • ulje za zanoktice
  • aceton
  • vata
  • aluminijska folija iskidana na deset jednakih dijelova
  • pogurivač za zanoktice.


Prvi korak. Skinite zaštitni sloj na gelu tako što ćete nokte nježno isturpijati. Na ovaj način će vam biti mnogo lakše da kasnije skinete boju.

Drugi korak. Aceton će istopiti pigmente gela, ali je veoma grub za vašu kožu. Nanesite ulje za zanoktice oko noktiju kako biste ih zaštitili od štetnog uticaja acetona. Na ovaj način nokti i koža se neće isušiti tokom procesa uklanjanja gela.

Treći korak. Namočite vatu u aceton te stavite na nokte. Nakon toga zamotajte aluminijskom folijom.

Četvrti korak. Nakon petnaestak minuta skinite foliju te pogurivačem za zanoktice skinite gel. Ako primijetite da gel još uvijek ne spada lako, vratite foliju te sačekajte još desetak minuta.

Peti korak. Ubrzajte proces tako što ćete zagrijati aceton prije nego što ga stavite na nokte. Ili već stavljenu foliju zagrijte fenom.

Šesti korak. Radite nokat po nokat. Ako odjednom skinete foliju sa svih noktiju, gel će se stegnuti i moraćete krenuti ispočetka.

Sedmi korak. Kad ste završili sa skidanjem gela, ne zaboravite da “nahranite” nokte. Ulje za zanoktice idealan je proizvod za njegovanje, kako zanoktica, tako i oštećenih noktiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info