Večeras: Mlad Mjesec u znaku Ovna i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Ovaj mlad Mjesec, s udruženim Saturnom iz Vodolije, pokreće neko novo doba. Saturn je bio u Vodoliji prije 28 godina i sada će pokrenuti nove životne tokove. Mjesec iz Ovna nam daje inicijativu i neke nove pokrete, akciju. Kako je mlad Mjesec i Sunce u sekstilu sa Saturnom iz Vodolije, onda možemo očekivati da se pokrenu iscjeljenja nekih starih rana koje nisu zacijelile.

Ako ste sve godine unazad držali ih potisnute, one sada sigurno izlaze na površinu. Kako se Vodolija ne može nositi sa starim i nepotrebnim obrascima, onda će vam laknuti kada ih se riješite i odbacite stare načine. Svakako da nije lako sve to učiniti, ali ako riješite problem možete pokrenuti nove stvari koje su dobre i zdrave za budućnost.

Možda jednostavno budete imali samo novi pogled na stare probleme, jer Vodolija traži sve originalne nove početke. Saturn će praviti kvadrat s Uranom, što će dodatno pojedinim osobama donijeti problem koji je vezan za kompromis, jer Saturn je konzervativan i ne dozvoljava da Uran pokaže svoj radikalizam.

S ovim aspektom se ispoljava tvrdoglavost, egoističnost, ekscentričnost daleko od zdravog razuma. Moguće su iznenadne nesreće i neočekivani slučajevi. Mlad Mjesec u Ovnu je dosta aktivan, promjenjiv, emotivno impulsivne prirode. On ide naprijed, bez obzira na posljedice, brzo se naljuti, a brzo i zaboravi o čemu je bilo riječi.

Emotivno je dominantan i reakcije drugih uzima lično. Želi da ga drugi prate, bez obzira što taj put može biti pogrešan ili ispravan.

Evo šta ovaj mladi Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, ovaj mladi Mjesec dešava se kod vas, u vašem znaku, a odraziće se na vašu ličnost i ljubav. Može vam se dogoditi neko iskustvo koje možete pamtiti za cijeli život.

Sada trebate postupiti ispravno, bez ega i vašeg ogromnog samopouzdanja. Sigurno je da nikad do sada niste tako nešto doživjeli pa se prepustite uživanju i događaju.

Bik


Dragi Bikovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj dvanaestoj kući što ukazuje na osjetljivost pa emotivne reakcije mogu biti obuzete nesvjesnim. Neraspoloženje i nedostatak komunikacije može vas dovesti do usamljenosti i neurotičnosti.

Pojedini Bikovi mogu čuti neke tračeve pa se naljutiti na blisku osobu koja je, zapravo, ljubomorna na vaš uspjeh.

Blizanci


Dragi Blizanci, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem jedanaestom polju, a to je odlična prilika da se pridružite nekim grupama ili udruženjima i pokrenete nove projekte. Sada je važno da budete društveno aktivni.

Mnoga druženja i okupljanja vas mogu preopteretiti pa se ipak malo i osamite da bi sve lijepo isplanirali i pokrenuli za budućnost.

Rak


Dragi Rakovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj desetoj kući koja je vezana za karijeru, autoritete, jednog roditelja pa će tu trebati nešto novo pokrenuti.

Pojedini Rakovi sada mogu da biti popularni u javnost pa i u politici. Žene ili majka su vam velika pomoć na putu uspjeha.

Lav


Dragi Lavovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem devetom polju što će kod vas pokrenuti duboka emotivna filozofska opredjeljenja.

Mnogi Lavovi će imati potrebu za duhovnim i moralnim vrijednostima u porodici i domaćem životu. Mnogi Lavovi će u ovom periodu željeti putovati ili pokrenuti neku novu filozofiju života.

Djevica


Kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem osmom polju koje je zaduženo za psihičke i emotivne transformacije. Neke novčane transakcije će biti naglašene kao dobitak, a moguć je gubitak.

Sada trebate obratiti pažnju ako ulažete novac, jer je Mjesec u padu u osmoj kući. Pojedine Djevice mogu dobiti nasljedstvo. Naglašena je intuicija i spiritualnost.

Vaga


Drage Vage, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem sedmom polju partnerskih odnosa. Mnoge Vage bi mogle biti preosjetljive pa, kako važe za harmonične osobe, sada mogu biti eksplozivne.

Bitan će im biti partner i njegova pažnja. Slobodne Vage će tražiti partnera koji ih ispunjava emotivno i da mogu mnogo učiniti za njih.

Škorpija


Drage Škorpije, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj šestoj kući što će vam donijeti nešto novo na zdravstvenom polju. Pojedine Škorpije mogu imati problem s hipohondrijom i psihosomatskim bolestima.

Naglašen je jak emotivni uticaj pa obratite pažnju. Moguće su i promjene na radnom mjestu i u svakodnevnom životu.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem petom polju ljubavi, djece, sporta, igara na sreću.

Mnogi Strijelci u ovom periodu mogu imati želju da budu voljeni dok pojedini mogu imati promjene zbog nestabilnih emocija. Pojedinim Strijelcma se pokreću i ispunjavaju želje za emotivnim i materijalnim potrebama.

Jarac


Dragi Jarčevi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj četvrtoj kući što je vezano za vaš dom, porodicu, jednog roditelja, neki novi početak u vašem životu.

Kako je Saturn napustio vaš znak i naučio vas mnogo, vi sada možete nešto novo pokrenuti u svom poslu, a što može biti na duge staze.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas ovaj mladi Mjesec tranzitira kroz treću kuću komunikacije, trgovine, rodbine, okruženja, kraćih putovanja, saobraćaja pa će tu biti usmjerena nova energija mladog Mjeseca.

Ovaj Mjesec vam ne dopušta da sanjarite, maštate, već vas usmjerava na akciju i u neke nove pregovore i dogovore za budućnost.

Ribe


Drage Ribe, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj drugoj kući koja je zadužena za vašu kuću finansija pa će to biti bitno. Da biste bili emotivno zadovoljni, vama je potrebna materijalna sigurnost u domaćoj situaciji.

Mogu se događati promjene s kućom, nekretninom, način ishrane je takođe naglašen pa ako treba nešto promijeniti, sada je pravo vrijeme.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info