9 modnih detalja koji će vam dati skupocjen izgled

0

Mali detalji mogu vam pomoći da od sasvim obične kombinacije stvorite stajling koji izgleda veoma elegantno, privlačno, prefinjeno, ali i skupocjeno. Evo i o čemu se radi.

Strukturisana torba


Sve dok na nju trošite razumnu svotu novca, kvalitetna torba vrijedna je investicija. Birajte onu klasičnog dizajna (najbolje onu koja ima ručke, jer je možete nositi skoro u svim prilikama) i neutralne boje. Održavajte je tako što ćete je, s vremena na vrijeme, prebrisati losionom za tijelo koji nema miris (ovo pravilo vrijedi samo za kožne torbe).

Svježi parfem


Stajling nikada nije potpun bez odgovarajućeg parfema. Vaš omiljeni parfem je i vaš zaštitni znak, a vi se, zbog njega, osjećate samopouzdanije i privlačnije. Ipak, često se zna desiti da ga ne osjetite već par sati nakon nanošenja. Šta uraditi? Saznajte ovdje.

Nosite sadržajne asesoare


Kupovina bižuterije često je i impulsivna radnja, ali kada se bira i kombinuje pažljivo, ova vrsta nakita može od obične, svakodnevne kombinacije napraviti odličnu. Birajte jasne kristale umjesto plastičnog dragog kamenja, ali i tamnije metale umjesto izrazito sjajnih. Takođe, birajte masivnije metale umjesto onih koji izgledaju “slabašno”.

Za klasični izgled, uvijek nosite sat sa metalnom ili kožnom narukvicom. I, nemojte se plašiti da, s vremena na vrijeme, nosite asesoare sa etno uzorcima ili one koji su retro. Nakit je jedna od prvih stvari na koju ljudi obraćaju pažnju kada vas vide i pokušajte da uvijek budete originalni.

Klasične vrste jakni


Bez obzira na ono što imate ispod, dobra jakna pomaže vam da izgledate sjajno. Fokusirajte se na pronalaženje kvalitetnih komada koji će vam dugo trajati. Baloner, crna kožna jakna, teksas jakna i zimski kaput u crnoj ili teget nijansi nikada ne izlaze iz mode. Najbolje je da ih imate sve u ormaru i više vam nikada neće trebati bilo kakva jakna.

Obratite pažnju na detalje


Ukoliko primijetite konac da “visi” s nekog odjevnog predmeta, odmah ga odsijecite. Džempere i kapute održavajte (osim pranja) i tako što ćete redovno koristiti valjak za skidanje dlaka i prašine. Olabavljeno dugme pričvrstite. To su, naočigled, veoma male stvari, ali mogu imati prilično velik uticaj na vaš cjelokupni izgled.

Posjetite krojačicu


Pitate se zašto? Upravo iz ovog razloga: tek par malih prepravki na haljini za koju niste izdvojili mnogo novca mogu od sasvim običnog komada garderobe stvoriti fantastičan za koji će se činiti kao da je šiven po mjeri.

Pored toga, pantalone i farmerice treba da skraćujete, ukoliko ne možete pronaći odgovarajuću dužinu (šav bi trebao da seže do članaka ili do, maksimalno, 2.5 cm ispod njih). Kod većine suknji olovka kroja, šav bi trebao da se završava tik iznad koljena, a kod košulja i bluza, rukavi treba da sežu tik ispod zglobova.

Minimalne količine šminke i neutralni nokti


Kada je u pitanju šminka, nikada nećete pogriješiti sa malo korektora, rumenila, maskarom i karminom u nijansi bobičastog voća.

Frizura? Isfenirana kosa uvijek je elegantna i poželjna. I, ne zaboravite ni nokte: birajte neutralne nijanse, jer one su veoma elegantne, ali i praktične – nećete morati skidati lak istog trenutka kada se on počne ljuštiti, jer se to (zbog neutralne nijanse laka) neće odmah ni primijetiti.

Kombinujte torbu i cipele


S obzirom na to da ih svakodnevno nosite, često nije vrijedno da na cipele izdvajate basnoslovne sume novca (naravno, nemojte kupovati nekvalitetnu obuću), ali je važno da ih održavate u dobrom stanju. Kod većine modela, sasvim je bezbijedno da ih perete mješavinom mlake vode i deterdženta za suđe.

Kod ogrebotina na lakovanim cipelama, dobro ih istrljate vazelinom. Da biste izgledali veoma elegantno i prefinjeno, cipele uvijek kombinujte s torbom.

Gornji dio uvijek “ušuškajte”


Zbog košulje uvučene u suknju ili pantalone, uvijek ćete izgledati elegantno, privlačno i prefinjeno. Za još sofisticiraniji izgled, kombinujte sledeće tri monohromatske boje: bijelu, crnu i teget.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info