Uvijek zavodljiva: Najbolji parfemi za zimsku sezonu

0

Određeni parfemi odgovaraju i određenim sezonama, a ako vam je cilj da i ove sezone mirišete aposlutno zavodljivo, sljedeći parfemi najbolji su izbor.

Alexander McQueen – “McQueen Parfum For Her”

Sama raskošna mješavina drvenastih, vrelih nota čini ovaj parfem tako senzualnim i odličnim za hladne zimske dane. Međutim, njegova kompozicija dovedena je do savršene ravnoteže usljed nota jasmina, jlang-jlanga i tuberoze koje ovaj parfem čine veoma suptilnim, ali i najdugotrajnijim koji možete nositi tokom zime.

 

Christian Louboutin – “Tornade Blonde”

Ova mješavina ljubičice, ruže i ribizle otvara se poput laganog ljetnjeg povjetarca, ali polako prerasta u izazovni miris koji pobuđuje maštu. Idealan je za dame koje vole cvjetne mirise i tokom hladnih mjeseci.

 

Calvin Klein – “Deep Euphoria”

Ovaj parfem dosta se razlikuje od “originala” koji je bio totalni hit prije par sezona – “Euphoria”. Ovaj, poboljšani miris zapravo se kreće od voćnih do začinjenih nota, na najblaži mogući način. Idealan je za večernje varijante.

 

Kenzo – “Kenzo World”

Ovo je parfem za ženu koja nosi otvorene štikle usred zime i koja posjeduje više raznobojnih kaputa, koja se ne ograničava samo na crno i sivo. Za ženu koja je neustrašiva i ne boji se reći ono što misli. Slatke cvjetne note nagovještavaju tople nijanse koje će grijati maštu svima.

 

Marc Jacobs – “Divine Decadence”

Uz primjese ekstrakta šampanjca, ova verzija originalnog parfema “Decadence” dosta je blaža i samo malo slađa. Neodoljivo podsjeća na klasične zimske parfeme koji mirišu optimizmom i ženstvenošću.

 

Yves Rocher – “Accord Chic”

Namjenski stvoren za zrele žene pune samopouzdanja! Veoma topao, blago cvjetan, ali i prilično “začinjen” (ružičasti biber je zadužen za tu predivnu aromu). Imaćete osjećaj da je samo nebo granica, jer to i jeste svrha ovog parfema – da svakoj ženi da do znanja kako može sve što hoće. I kad hoće.

 

Louis Vuitton – “Matière Noire”

Kada se nanese, njegove gornje note su vatrene i začinjene, a da bi veoma brzo eksplodirale u voćni miris koji će zagolicati sva čula, najviše zahvaljujući mješavini borovnice, ruže i jasmina.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info