LUEDU „Nauči se čovječe“

0

Potražite svoj primjerak u m:tel poslovnicama

Gotovo da nema osobe koja u djetinjstvu nije voljela poznatu društvenu igru „Ne ljuti se, čovječe“. Međutim, kako su godine prolazile, tako su današnje generacije popularne figurice zamijenile naprednim tehnološkim gedžetima. I kada smo pomislili da je jedna od najstarijih igrica otišla u zaborav, na programu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) pojavio se kviz „Nauči se, čovječe“, a uskoro i društvena igra istog naziva koju mogu igrati svi – od 7 do 77 godina i to u svom domu.

Igra LUEDU „Nauči se čovječe“  pored taktiziranja, od učesnika zahtjeva i određen nivo znanja. LUEDU „Nauči se čovječe“ se sastoji od table sa poljima, 12 figurica-piona u četiri boje za četiri igrača, kockice i on line aplikacije. Cilj je da igrači što prije svoje pione dovedu u centralnu kućicu. Na putu do centralne kućice čekaju vas polja koja vas vraćaju nazad ili pomjeraju naprijed, polja stop, polja koja predaju igru drugom igraču i polja na koja kada stanete mora da odgovarate na pitanja kako bi nastavili dalje.

Pored ovoga, igricu prati i mobilna aplikacije bez koje nije moguće zaigrati „Nauči se čovječe“ jer se u toku igre na aplikaciji prikazuju pitanja i odgovori, odnosno, aplikacija daje znak kada je odgovor tačan i kada možete pomjeriti pione na tabli, a kada ne. Dakle kako bi zaigrali LUEDU, svaki igrač treba da prvo kreira svoj profil u LUEDU aplikaciji i podesi parametre kviza prema svojim potrebama. 

Ovu društvenu igru možete pronaći u svim m:tel poslovnicama širom Republike Srpske, a ukoliko ste m:tel IPTV korisnik i uparite je sa nekim od m:tel paketa integrisanih usluga, može biti vaša po cijeni od samo 1 KM.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info