Ovo su najpopularniji trendovi šminkanja ove zime

0

Šminkanje i uljepšavanje sigurno je jedan od “rituala” koje upražnjavamo gotovo pa svakodnevno, a kako biste i ove zime bile moderne, isprobajte neke od sljedećih trendova.

Kraljevska crvena


Tokom zimske sezone, sasvim očekivano, crvena je jedna od najpopularnijih boja, a to nije izuzetak ni kada je u pitanju šminka. Shodno tome, crveni karmin apsolutno je jedan od onih komada šminke koji vladaju ove zime, bilo da je riječ o klasičnim, svjetlijim ili nešto tamnijim tonovima.

Kremasto rumenilo


Većina svjetskih šminkera već odavno ne preporučuje rumenilo u prahu. Ove zime fokus je na prirodnoj, skoro pa sjajnoj koži, a kremaste formule pomažu da se to i postigne, bez da dobijate bledunjav ili brašnjav izgled.

Grafički lajner


Da bi se vaše oči zaista isticale, isprobajte trend grafičkog lajnera. Kobalt plava, smaragd zelena i klasična crna samo su neke od fenomenalnih nijansi koje izgledaju fantastično gotovo uz svaki ten i boju očiju.

Prirodne obrve


One “žbunaste” obrve, koje su bile toliko popularne na instagramu (i dalje nam nije jasno zašto!) sada su stvar prošlosti. Uredne obrve ponovo su u modi (što se nas tiče, uvijek su i bile), a jedino je potrebno da ih popunite tamo gdje je to potrebno te stajling možete završiti tako što ćete ih počešljati ka gore pomoću gela za obrve.

Sjenka za mačije oči


Još jedan način da dobijete mačije oči jeste i da koristite sjenku. U te svrhe mogu se koristiti različite nijanse sjenke, sve u zavisnosti od prilike u kojoj želite da ih “nosite”. Ako odlučite da mačije oči nosite na posao, odličan izbor su sjenke zemljanih nijansi. S druge strane, za večernje izlaske i svečane prilike možete koristiti sjenke tamnijih nijansi zelene i boje uglja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info