Nova godina: 3 ideje za fantastičnu šminku

0

Bliži se i “najluđa“ noć u godini, a vi još uvijek ne znate kako da se našminkate. U suštini, sve što je potrebno je to da šminka bude efektna te da izdrži cijelu noć. Donosimo tri savršeno jednostavna načina kako da se našminkate i privučete pažnju svih prisutnih.

Blaženstvo brusnice


Oči. Krajnji cilj je prirodni izgled očiju sa zanosnim sjajem. Sjenku boje šampanjca nanesite na kapke i ispod donjih trepavica. Mat sjenku u svijetlo-smeđoj nijansi nanesite na nabore iznad oka. Za kraj, na donje i gornje trepavice nanesite maskaru za povećanje volumena.

Obrazi. Na jagodice nanesite ružičasto rumenilo srednje nijanse.

Usne. Olovkom za usne boje šljive oivčite usne. Nakon toga nanesite kremasti karmin boje brusnice.

Savjet. Nanesite maskaru ispred sobnog ventilatora. Sigurno vam je teško da povjerujete, ali na ovaj način će trepavice izgledati i do pet puta duže.

Moderne “mačije oči“


Oči. Na kapke nanesite zlatno-smeđu sjenku. Zatim nanesite crni ajlajner tako što ćete od unutrašnjeg dijela oka povući tanku liniju pa je širiti prema spoljašnjem. Nakon toga, prema  gore, povucite kratku liniju dužine do dva centimetra. Završite tako što ćete nanijeti crnu maskaru na donje i gornje trepavice.

Obrazi. Nanesite ružičasto rumenilo sa podtonovima breskve te ga prstima razmažite prema sljepoočnicama.

Usne. Nanesite mat ili kremasti karmin boje mandarine. Sačekajte par sekundi te nanesite bezbojni sjaj za usne kako biste dobili veći volumen.

Savjet. Na vlažni sunđer stavite malo tečnog pudera (veličine zrna graška) te nanesite na lice. Na ovaj način ćete mu dati najprirodniji izgled.

Srebrna kraljica


Oči. Na kapke i na liniju ispod donjih trepavica nanesite srebrnu sjenku. Nakon toga, laganim pokretima ruke, duž donje i gornje linije trepavica nanesite crnu olovku za oči. U unutrašnji dio oka nanesite malo deblji sloj srebrne sjenke (ili ajlajnera). Završite sa crnom maskarom.

Obrazi Na obraze i jagodice nanesite bronzer. Ako imate svijetliji ili srednje taman ten koristite svjetliju nijansu bronzera. A za maslinastu ili tamnu kožu izaberite bronzer sa zlatno-narandžastim tonovima.

Usne. Na usne nanesite kremasti karmin u ružičastoj krem nijansi.

Savjet. Nakon što nanesete rumenilo ili bronzer, za što prirodniji izgled, sa velikom i mekanom četkom pređite preko cijelog lica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info