m:tel App takmičenje ušlo u drugu fazu

0

Srednjoškolci iz BiH pokazali veliko interesovanje za takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje

Nakon što je 1. oktobra objavljen početak takmičenja u izradi mobilnih aplikacija za srednjoškolce u BiH, na adresu kompanije m:tel kao organizatora ovog takmičenja, stigao je veliki broj prijava. To jasno govori o interesovanju mladih za ovu vrstu programiranja, ali i potvrđuje činjenicu da regionalni projekti poput ovog takmičenja imaju budućnost. 

Podsjetimo, prva faza takmičenja u izradi aplikacija u Android™ OS-u ili iOS-u za mobilni telefon ili tablet trajala je do 22. novembra, a do 17. januara 2020. će trajati sljedeća faza – izrada prijavljenih i opisanih aplikacija.

Od pristiglih gotovih aplikacija, stručni žiri iz kompanije m:tel odabraće do pet najboljih na državnom nivou, nakon čega slijedi i regionalno takmičenje u kojem učestvuju i srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore.

Ove godine, regionalno app takmičenje biće održano u Banjaluci, budući da su dva prethodna bila održana u Beogradu i u Podgorici. Svakako, i ovoga puta najbolji će imati priliku da nakon regionalnog takmičenja otputuju na jednu od prestižnih evropskih stručnih IT konferencija, zajedno sa svojim mentorom. Pored bogatih nagrada, putovanja i promocije talenata, ovo je i idealna prilika da se vršnjaci sa istim interesovanjima iz tri države okupe na jednom mjestu, te razmijene svoja iskustva i znanja.

Informacije o takmičenju, Opšte uslove, listu škola učesnica, te formular za prijavu možete pronaći na zvaničnoj internet adresi kompanije.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info