m:tel ugostio studente u okviru IEEE kongresa

0

Kongres za studente i mlade profesionalce BiH 2019 (IEEE SYPC BiH 2019), njegovo četvrto izdanje, održava se u Banjaluci od 29. novembra do 1. decembra 2019. godine. Organizator ovog kongresa je Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), sa kojim kompanija m:tel već dugi niz godina ostvaruje dobru i uspješnu saradnju.

Skup se ove godine održava pod sloganom “Vaša karijera počinje ovdje”, a okupiće više od 200 učesnika iz BiH, ali i cijelog svijeta. Ovaj događaj je nadahnuće nove generacije inženjerskih i tehnoloških lidera.

Prije zvaničnog otvaranja, studenti su obišli i kompaniju m:tel gdje su se mogli upoznati sa najnovijim tehnološkim rješenjima koje realizuje ova kompanija.

Pored opšteg uvoda o kompaniji i okruženju u kojem rade inženjeri elektrotehnike zaposleni u m:tel-u, studenti su imali priliku da čuju i predavanje – IoT servisi bazirani na LoRa LPWAN tehnologiji, odnosno predstavljeno im je kako se korištenjem digitalne tehnologije unapređuje kvalitet života i društva u cjelini.

Ova posjeta je svakako imala za cilj i jasno prenošenje poruke da im kompanija m:tel, u skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem da bude podrška mladim ljudima, studentima, te budućim mladim profesionalcima, stoji na raspolaganju u svakom dijelu njihovog profesionalnog razvoja i interesovanja, putem stipendija, prakse, te na kraju i eventualnog zaposlenja.

Podsjećamo, tri dana Kongresa, koji će biti održan na Panevropskom univerzitetu “Apeiron”, obuhvataju predavanja vrhunskih eksperata iz Kalifornije, Australije, Holandije, Švicarske, Švedske, Hrvatske, Njemačke, kao i studentska izlaganja, mnogobrojne prilike za povezivanje te profesionalne radionice.

Svečano otvaranje Kongresa zakazano je danas u 13.00 časova.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info