Na Dječijem sajmu Becutan poklanja godišnju zalihu pelena

0

Mnogi roditelji i mališani s nestrpljenjem očekuju početak najveselijeg i najposjećenijeg Dječijeg sajma u BiH koji će se, od 15. do 17. novembra, održati u Skenderiji. Za sva tri dana ulaz na sajam je besplatan, a da radost bude još veća pobrinuo se Becutan koji jednom sretnom dobitniku ili dobitnici poklanja vrijedan poklon; zalihu Becutan pelena za cijelu godinu.

Ovaj super poklon moguće je osvojiti jednostavnim učešćem u darivanju na Facebook stranici Dječji sajam Kids Fair, gdje su u postu istaknuta pravila učešća. Sudjelovati je moguće do 21 sat u četvrtak, a proglašenje sretnog dobitnika ili dobitnice bit će upriličeno prvog dana sajma, 15.11. u 10 sati.

Osim ovog vrijednog poklona, Becutan, koji sponzorski podržava Dječiji sajam, za posjetioce je pripremio brojne zabavne i edukativne sadržaje u kojima će moći osvojti različite poklone. Becutan štand, koji će biti postavljen u vidu velike dječije bojanke, bit će mjesto na kojem će mališani moći iskazati svoju kreativnost i tako zajedničkim snagama kreirati njegov konačan izgled. Na Dječijem sajmu Becutan proizvodi bit će u ponudi po promotivnim cijenama.

Becutan pelena, 40 godina nježnosti i ljubavi od prvog dodira

Od samog rođenja, bebama je potrebna ljubav i pažnja, a Becutan već 40 godina od prvog dodira njihov svijet ispunjava nježnošću i ljubavlju.

Izuzetno tanke i mekane, sa dominantno prirodnim materijalima u dijelovima koji dolaze u kontakt sa osjetljivom bebinom kožom, Becutan pelene osiguravaju izuzetno nježan dodir sa njom.

Površinski sloj pelene je prozračne teksture tako da bebina koža uvijek nesmetano diše, dok elastične barijere sa strane, izrađene također od prirodnih materijala, sprečavaju proticanje nečistoća, a bebi osiguravaju udobnost.

Uz nevjerovatnu elastičnost i zračnu propustljivost, Becutan pelene, imaju i veliku moć brzog upijanja. Zahvaljujući posebnom superupijajućem sloju u obliku mikrogranula, bebina koža ostaje suha i zaštićena, a anatomski oblik podržava pravilan razvoj djeteta u različitim fazama njegovog rasta i razvoja.

Elastične trake sa strane veoma su fleksibilne i izvrsno se prilagađovaju struku, kako bi se pelena u potpunosti prilagodila slobodnim pokretima bebe.

Kako pripremiti kutak za previjanje bebe i koliko često mijenjati pelenu?!

Becutan savjetuje da kutak za previjanje pripremite u sobi u kojoj beba najčešće boravi.

S obzirom da se tokom prvih sedmica i mjeseci previjanje bebe često radi, i to u razno doba dana i noći, potrebno je osigurati adekvatno mjesto. Bez obzira na kojoj površini će se beba previjati važno je voditi računa da njena visina bude oko 80 cm, što će osigurati prirodan i udoban položaj vašem tijelu te tako olakšati sam proces. A da bi sve teklo glatko pri ruci imajte uvijek sve što vam je potrebno, a bebu nikada nemojte ostaviti bez nadzora na stolu za previjanje, poručuju iz Becutana.

Na početku, kod novorođenčadi mijenjanje pelena treba biti vrlo često kako bi se izbjegao produženi kontakt kože sa nečistoćama sa pelene. Tokom samo jednog dana i noći previjanje je potrebno učiniti i do osam puta, kod novorođenčadi i više. Kada je beba malo starija pelene treba mijenjati po potrebi ili na svaka tri sata.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info