Evo šta retrogradni Merkur donosi svakom znaku horoskopa

0

Za retrogradno kretanje Merkura već su uglavnom svi čuli ili osjetili na svojoj koži. Merkur je zadužen za misli, komunikaciju, transport, ugovore, pregovore, potpise, kraća putovanja, trgovinu, kupovinu i tako dalje.

Ovo je treći retrogradni Merkur u ovoj godini. Ovaj retrogradni Merkur u Škorpiji mnogim osobama daje oštrinu, tajnovitost, sumnjičavost, skeptičnost i mnogo je teško da vas neko ubijedi u suprotno mišljenje. Uticaj retrogradnog Merkura je dosta prikazan u vašoj ličnoj Natalnoj karti – kroz koje polje tranzitira, koje planete pokreće i kakvi su mu aspekti. Ako na vas ne utiče, onda možete primijetiti kako utiče na ljude oko vas u okruženju.

Uglavnom, ovaj retrogradni Merkur može donijeti kašnjenja, lošiju sreću, nesporazume, krađu ili gubitak ličnih stvari, kvarove. Dok je Merkur retrogradan, razmišljajte i planirajte pa tek poslije odlučite. Retrogradnost se kreće sa 27. stepena Škorpije do 11. stepena pa će je najviše osjetiti znaci iz druge i treće dekade bilo kog znaka.

Kao što već napomenusmo, ovo je treći i zadnji retrogradni Merkur u ovoj godini, traje od 31.10.2019. do 20.11.2019., a evo i šta donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Kod vas ovaj Merkur tranzitira kroz vaše osmo polje, a što znači da bi trebalo da neke stvari dobro iskomunicirate. Mnogi Ovnovi mogu da imaju svijest i pokretanje neke motivacije. Transformacija je gotovo sigurna, kao i završetak nekih stvari i nova planiranja.

Sada nije vrijeme da upravljate tuđom imovinom niti da podižete kredit. Ako imate teže aspekte, onda može doći do žestokih svađa pa se kontrolišite. Budite oprezni kada je komunikacija u pitanju.

Bik


Kod vas ovaj Merkur tranzitira kroz vaše sedmo polje partnerskih odnosa. Svakako da treba imati svijest o ljudima generalno. Mnogi Bikovi sada mogu imati nesporazume. Sada se traži iskrenost i poštenje u vašem braku ili u partnerskim odnosima na poslu.

Pojedini Bikovi mogu imati problema u javnosti ili se može desiti da im neko priča neistinu. Ako imate dosta pozitivan aspekt, onda se mnoge pozitivne stvari mogu dešavati u javnosti dok negativan aspekt nosi gunđanje i svađe pa se primirite.

Blizanci


Kod vas se ovaj Merkur dešava u vašem šestom polju – polju posla, svakodnevnih obaveza, zdravlja i, kako je to vaš vladar, onda trebate dobro paziti na te oblasti. Ne preporučuje se da kupujete nešto što bi značilo veće ulaganje novca.

Neki teži aspekti mogu da izazovu veliku brigu i stres, a što može poremetiti vaše zdravlje. Psiha može biti uzburkana i da osjećate nemir i nervozu. Uglavnom, ovo polje donosi svijest o radu koji se većim dijelom bazira na intelektualni rad.

Rak


Kod vas se ovaj Merkur dešava u vašem petom polju – polju djece, ljubavi, zadovoljstva, kreativnosti. Mnogi Rakovi u ovom periodu mogu biti zaokupljeni svojom djecom dok neki mogu biti usmjereni na ljubav.

Sve što ste planirali da pokrenete – najbolje je da to uradite poslije 20. novembra. Ovdje Merkur daje veliki govornički dar pa ako ste ljuti ili želite nešto da istjerate načistac, dobro pazite da se ne posvađate sa djecom ili partnerom.

Lav


Kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem prirodnom četvrtom polju što je polje porodice, majke, doma. Mnoge Lavove će interesovati majčinstvo i porodica, kako šira tako i bliska. Mogu se dešavati neke promjene koje su vezane za neke nove početke, kada je porodica u pitanju.

Neke neistine mogu sada ugledati svjetlost dana. Sada nije vrijeme da kupujete ili prodajete nekretnine. Mogući su iznenadni gosti ili može da vas posjeti neki rođak kojeg odavno niste vidjeli ili niste bili s njim u kontaktu određeno vrijeme. Pojedini Lavovi mogu negdje da otputuju ili da rade nešto van kuće.  Izbjegavajte svađe u porodičnim krugovima.

Djevica


Kod vas se ovaj Merkur dešava u vašoj prirodnoj trećoj kući, a u kojoj je vladar Merkur. Sve što treba da se piše – šalju poruke, mejlovi, pošta – dobro treba da pazite. Mnoge Djevice sada treba dobro da pregovaraju, a završe i potpišu šta trebaju za vrijeme direktnog Merkura, poslije 20. novembra.

Moguće su greške, kašnjenja pa i pomijeranje rokova. Pojedine Djevice mogu imati problema sa nemirom, nervima, posebno ako vam je aspekt negativno aspektovan – onda ste se preopteretili obavezama, a vaše žrtvovanje sada je prevršilo svaku mjeru.

Vaga


Kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura dešava u vašem drugom polju finansija. Sada je uključeno razmišljanje i svijest o vrijednostima i novcu. Mnoge Vage mogu sada da se usmjere na biznis i novac koji, ako imate loš aspekt, može izostati ili kasniti.

Nikako se sada ne preporučuje da ulažete u nešto, bilo da je u pitanju vaš ili tuđi novac. Ne brzajte sa odlukama, jer vam mnogo bolji i uspješniji period predstoji od 20. novembra pa naprijed. Vi svakako imate teži period zbog Saturna i Plutona iz Jarca već duži vremenski period. Pazite na dogovore i komunikaciju.

Škorpija


Kod vas će tranzitirati retrogradni Merkur u vašem prvom polju. Velika radoznalost i izražen ego će biti u fokusu ovih dana. Vi stavljate sebe u prvi plan i vaše mišljenje je usmjereno samo na “JA” odnosno sebe.

Kako volite sami da se izražavate, sada treba da pazite da vam jezik ne bude brži od pameti. Vaša snažna inteligencija sada može biti malo u disbalansu, posebno ako imate neki aspekt koji je lošiji. Pojedine Škorpije će pristupati svim komunikacijama sasvim racionalno.

Strijelac


Kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem dvanestom polju – polju psihe, tajni, duhovnosti pa će u tom smjeru da se ponovo preslišavate gdje se može uključiti vaša podsvijest. Mnogi Strijelci mogu da budu u ovom periodu dosta tajnoviti i da se krenu zanimati za ekstrasenzorne sposobnosti.

U ovom polju Merkur može da otkrije dugo čuvanu tajnu. Pojedine osobe mogu imati problema sa psihom, posebno ako već imaju u svom horoskopu lošiji aspekt. Najbolje je da se primirite i povučete.

Jarac


Kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem jedanestom polju koje je zaduženo za prijatelje, udruženja, zajednice, klubove, nade, želje, planove. Sada će biti važne grupe udruženja pa će se voditi razni dogovori i pregovori.

Ako planirate da oformite neku grupu, sada radite na tome i ozvaničite poslije 20. novembra. Pojedini Jarčevi, ako imaju neskladan aspekt, mogli bi imati probleme sa prijateljima čak i neke skandale. Izbjegavajte svaki vid kritikovanja, cinizma i nepraktičnosti. Mnogo su vam važni prijatelji pa ih sačuvajte u ovom periodu.

Vodolija


Kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem desetom polju – polju karijere, jednog roditelja, autoriteta. Vi sada usmjeravate svoje misli ka tome kako da se ostvarite i dođete do pozicije i uspjeha. Borba u mislima se vodi oko toga kako da držite pažnju dok govorite i prenesete drugima svoje znanje i umijeće.

Pojedine Vodolije, koje imaju teže aspekte, mogu biti neprincipijelne i sklone mahinacijama da bi ostvarile ličnu korist. Potrebno je da dobro pazite ako ste u nekim pregovorima za karijeru. Izbjegavajte da se hvalite, da drugi ne bi iskoristili vaše ideje. Ostvarenja su moguća poslije 20. novembra.

Ribe


Kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem devetom polju, a koje je zaduženo za viša obrazovanja, filozofiju, religiju, inostranstvo, strance. Pojedine Ribe bi sada mogle da imaju pomijeranja i odlaganja, kada je u pitanju putovanje, učenje ili da im ide loše kada polažu ispite ili nešto rade.

Ako imate lošiji aspekt u natalnoj karti, onda se problemi mogu zadesiti i sa rođacima pa izbjegavajte konflikte svih vrsta.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info