ZARA: 5 najmodernijih haljina za ovu jesen

0

Jesen je u punom jeku, a haljina je sigurno komad garderobe koji nećemo zaobići ni ove sezone. Ženstvena i uvijek poželjna, haljinu veoma rado nosimo u mnogobrojnim prilikama, a kada je riječ o najpopularnijem španskom modnom brendu (čitajte: ZARA), sljedećih pet haljina apsolutni su hit ove jeseni.

Midi haljina


Midi haljina veoma je moderan i popularan komad garderobe, a ako vam je potrebna haljina koju želite da nosite u svim prilikama, onda je midi haljina jedan od najboljih izbora, jer vam njena dužina baš to i dozvoljava (naravno, u ovom slučaju je poželjno da haljina nema duboki dekolte). S obzirom na to da je jesenja sezona, biraćemo midi haljinu dugih rukava.

Međutim, to nije sve: imajući u vidu kako moda “ima rješenje za sve”, ukoliko ste niska dama, onda je ova ZARA midi haljina jedna od najboljih koju možete birati ove jesenje sezone – osim što je veoma moderna, njen visoko podignuti struk može vam pomoći da vizuelno izgledate više.

Mala crna haljina


Bez obzira na sezonu, mala crna haljina uvijek je poželjna, bilo da je u pitanju dnevna ili večernja kombinacija (tako je već gotovo stotinu godina). I ovdje je riječ o haljini dugih rukava, a koja je tako jednostavna za stilizovanje – zaista, potrebno vam je svega par malih detalja koji će vam pomoći da zablistate u svakoj prilici ove jesenje sezone.

Mala crna haljina odlična je i iz razloga što postoji model koji odgovara svakoj figuri, a usuđujemo se primijetiti kako je i ova ZARA mala crna haljina jedna od njih. Takođe, bitno je napomenuti i to kako malu crnu haljinu možete kombinovati sa svim bojama, jer se ona ponaša poput slikarskog platna koje jedva čeka da ga ukrasite bojama, bilo da su u pitanju komadi garderobe, obuća ili asesoari.

Karirana haljina


Sa jesenjom sezonom u prvi plan nam je došao i najpopularniji jesenji trend, a to je karirani dezen. Gotovo svake jesenje sezone možete ga pronaći na gotovo svim komadima garderobe (pa čak i na obući i asesoarima), a izuzetak nije ni ova jesen. Karirani dezen jedan je od najpopularnijih dezena, a i haljina ukrašena ovim dezenom svakako zauzima visoko mjesto na modnoj ljestvici.

Međutim, karirana haljina može biti i pomalo “rizična”, ali ne brinite, jer i ovdje postoji rješenje – ove jesenje sezone birajte kariranu haljinu kod koje je dezen sitniji nego što je to uobičajeno. Upravo iz ovog razloga moći ćete da je nosite u svim prilikama, ali i veoma lako iskombinovati sa balonerima ili jaknama (naravno, poželjno je da kariranu haljinu kombinujete sa komadima garderobe koji nisu dezenirani).

Popularni retro


Retro komadi garderobe doživjeli su pravi preporod unazad par sezona (plisirana suknja, trapezice, prsluci od vještačke kože, gležnjerice sa blok petom, naborane čizme…), a veoma su popularni i ove jesenje sezone. Međutim, osim pomenutog, popularni su i retro dezeni, a koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Jedan od retro dezena koji će vam pomoći da dobijete veoma upečatljiv stajling jeste i geometrijski dezen, a koji izgleda apsolutno spektakularno na ZARA haljini koju možete vidjeti na slici iznad. Najbolje od svega je to što je ovo haljina koju možete nositi gotovo u svim prilikama, što zbog dezena što zbog boja, a opet je veoma dobro možete iskombinovati sa mnogobrojnim drugim bojama, bilo da su u pitanju neutralne ili živahne, vatrene nijanse.

Rolka haljina


Hladni dani tokom jesenje sezone nisu ništa neuobičajeno, a jutra i večeri mogu biti posebno svježi. Naravno, kako haljinu volimo da nosimo tokom svih sezona i u svim prilikama, nećemo propustiti priliku da je nosimo i tokom hladnijih jesenjih dana, a jedan od odličnih izbora jeste i rolka haljina.

Iako mnoge žene ne vole rol kragnu, jer imaju osjećaj kao da ih stišće, moramo napomenuti kako je haljina u ovom stilu ipak odlična, jer strateški postavljena dugmad sa strana lako je otkopčati i dobiti nešto labaviju kragnu (najbolje je da otkopčate jedno dugme, kako biste dobile moderan stajling te kako bi vam bilo što ugodnije). Ovo je haljina koja vam može pomoći da postignete više stilova, a sve u zavisnosti od komada garderobe i obuće s kojom je budete kombinovale.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info