Inicijativa {ZAJEDNO} za bolje sutra

0

dm će podržati šest ekoloških projekta

Sarajevo, 8.10.2019. – Šest ekoloških projekata sa područja cijele BiH izabrano je za realizaciju u inicijativi dm {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenutoj s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša. Kompanija dm inicijativu provodi u sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO, u okviru koje je već ranije ukinuta upotreba besplatnih plastičnih vrećica u svim dm prodavnicama. Od 98 prijavljenih projekata koji su ispunjavali uvjete, odabrano je šest njih.


Tako će u narednom periodu dm osigurati podršku u realizaciji sljedećim ekološkim projektima: Banjalučka gradska bašta kao inspiracija za nov način života“ Udruženja građana “Gradske bašte” iz Banje Luke, projekt Općine Neum „Čišćenje neumskog podmorja”, „Formiranje, razvijanje i zaštita zelene infrastrukture” iz mostarskog udruženja „Korak naprijed”, “ Tu živim – to cijenim” od PD “Koprivnica Bugojno”, projekt JU “Ekologija i bezbjednost” iz Trebinja „Ozelenjivanje opožarenog područja i uređenje vidikovca sa pogledom na grad” te projekta Općine Lukavac „Uređenje školskog parka u Lukavcu”.

„Na osnovu prijava koje smo zaprimili, evidentno je da u našoj zemlji raste angažman na području zaštite okoliša i raduje nas činjenica da na tom planu imamo dobre partnere. Unapređenje životnog standarda i povećanje svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini su ciljevi naše kampanje UČINIMO SVJESNO a šest odabranih projekata samo je jedan dio ove cjelokupne priče.” izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.


Uvjeti za prijavu bili su da projekti slijede društveno – odgovorne ekološke ciljeve što između ostalog podrazumijeva i čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja i pošumljavanje, postavka kanti za otpad i sl. Sve zainteresovane nevladine organizacije, udruženja i javne ustanove mogli su se prijaviti putem platforme www.dm-zajedno.ba, od 12.8. do 16.9.2019. Pod krovnim imenom {ZAJEDNO} dm realizira već četvrtu društveno odgovornu kampanju, osiguravajući podršku društveno korisnim projektima i unapređenju životnog standardna u Bosni i Hercegovini

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info