Probaj, nosi, voli: 6 preporuka za septembar 2019.

0

Polako, ali sigurno, jesen se prikrada. Već smo zakoračile u prvi jesenji mjesec, sezona odmora gotovo da je iza nas, dani su sve kraći… Ipak, to ne znači kako nećemo uživati i ovog mjeseca, a kako bi vam septembar bio što ljepši, donosimo šest odličnih preporuka.

Moderni retro


Retro komadi garderobe veoma su popularni u posljednje vrijeme, a jedan od načina da ih uvrstite u svoj jesenji stajling jeste i u vidu haljina. Upravo takva je i ova ležerna haljina, sa nešto širim rukavima, a zanimljivi i upečatljivi dezen dodatni je plus, jer će vas dovesti u centar pažnje, gdje god se pojavite. Ova moderna haljina dio je nove saradnje omiljenog švedskog i kultnog britanskog brenda, H&M i Richard Allan, a dostupna je u H&M prodavnicama. Ove jesenje sezone možete je nositi u mnogobrojnim prilikama, a mali dio H&M kolekcije za ovu jesen pogledajte ovdje.

Najpopularnija jesenja boja


Jesenja sezona sa sobom donosi i prekrasne prirodne boje, koje nas okružuju, a kada je riječ o bojama koje se ove jesenje sezone izdvajaju u odnosu na druge, bordo definitivno prednjači. Ova prekrasna boja je poput crne pa je, shodno tome, možete kombinovati sa svim drugim bojama. Međutim, ukoliko želite da unesete tek dašak ove boje, a da dobijete upečatljiv i moderan stajling, bordo gležnjerice (ili neke druge cipele) definitivno će odraditi posao. Pored bordo, još dvije boje su apsolutni hit ove jesenje sezone (veoma lako ih možete uvrstiti u svoj stajling ove jeseni), a ove prekrasne bordo gležnjerice kupite u Mangu.

Vrijeme je za koktel!


Da li ste spremne za fantastičan vikend koktel? Za jedan takav potrebno vam je sljedeće:

  • mobilni internet za beskrajno surfovanje
  • minute za razgovore
  • da ste korisnik m:tel Dopuna i Kombinuj tarifa
  • 3 KM.

A sada saznajte i kako da pripremite ovo vikend osvježenje: Pomiješajte 20 GB mobilnog interneta sa 200 minuta razgovora u m:tel mreži i za samo 3 KM uživajte cijelu subotu i nedjelju. Aktivirajte pozivom na *116#. U slučaju da vam nedostaje informacija iz ovog jednostavnog i savršenog recepta, pozovite 066 10 10 10 ili posjetite m:tel stranicu.

Tako jednostavna, a fenomenalna


Moramo priznati kako su nam brzi kolači i torte među omiljenima (pri tome mislimo na one za čiju pripremu nije potrebno da uključujete rernu odnosno na one koji se ne peku), a upravo takva je i ova torta. Savršen spoj karamela i čokolade čini je idealnom za sve prilike, ali i potpuno neodoljivom te su zaista rijetki oni kojima se ova torta nije dopala. Recept za ovu poslasticu pogledajte ovdje.

Okrenimo novi list!


Jeste li smorene svakodnevnicom? Da li se osjećate umorno, ogorčeno i nezadovoljno? Ako je to slučaj, vrijeme je da okrenete novi list, a u tome vam može pomoći i ova knjiga – ponudiće vam savjete koji su vam potrebni da biste se oslobodile onoga što vas opterećuje i postale bolja verzija sebe. S pravom možemo reći kako je ovo odličan priručnik i manifest istinske životne promjene koji će vas naučiti kako da preuzmete odgovornost za svoj život i stvari postavite na pravo mjesto. Ovu fantastičnu knjigu možete kupiti ovdje.

Jesenja misterija


Misterija, naučna fantastika, drama i krimić – sve u jednoj fantastičnoj seriji! Radnja je smještena u Oslo, kada se desi neobjašnjiv svjetski fenomen: ljudi iz različitih vremenskih epoha (Kameno doba, Vikinško doba i devetnaesti vijek) odjenom se pojavljuju u modernom dobu. Sasvim je sigurno kako je “posjetiocima” veoma teško da se prilagode modernom norveškom društvu, a radnja kulminira kada je žena sa tetovažama iz Kamenog doba pronađena mrtva na plaži… “Posjetioci iz prošlosti” serija je koja će vas sigurno ostaviti bez daha, a ovdje saznajte gdje ovu je možete gledati.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info