m:tel poklonio dijagnostički aparat Domu zdravlja Drvar

0

Zahvaljujući kompaniji m:tel, stanovnici opštine Drvar sada u okviru Doma zdravlja u ovom gradu imaju mogućnost obavljanja specifične analize krvi pomoću novog imunodijagnostičkog aparata, a koji do sada ova ustanova nije imala.  

Predstavnici kompanije m:tel, zajedno sa konzulom Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru Predragom Mitićem, 29. avgusta 2019. godine uručili su donaciju ove kompanije Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Drvar.

Riječ je o imunodijagnostičkom aparatu, koji će građanima ove opštine omogućiti dijagnostiku za koju su ranije upućivani u Banjaluku ili u Livno. Između ostalog, na navedenom aparatu mogu da se rade srčani markeri, tumorski markeri, te hormonski status štitne žlijezde, kao i niz analiza poput markera upalnih stanja za blagovremeno postavljanje dijagnoze i pružanje adekvatne medicinske pomoći.


Kako ističu u m:tel-u, društvena odgovornost je način poslovanja koji u ovoj kompaniji zauzima važno mjesto, a sve s ciljem stvaranja što boljih uslova za život svih građana. Stoga  ulaganje u zdravlje, već decenijama unazad uživa konstantnu podršku ove kompanije, kako za veće centre, tako i za manje zajednice poput opštine Drvar.

Vanja Balaban, v.d. direktora Doma zdravlja Drvar, zahvalila je m:tel-u i Konzulatu Srbije na ovoj vrijednoj donaciji i istakla kako će ovaj medicinski aparat pomoći građanima Drvara i Bosanskog Grahova u unapređenju zdravstveno zaštite.

Donacija medicinskog aparata Domu zdravlja, nastavak je podrške opštini Drvar koju je m:tel realizovao u prethodnom mjesecu, kada je uručio sportsku opremu ustanovama i klubovima u ovom gradu, a u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u BiH.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info