Večeras: Pun Mjesec u znaku Jarca (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Večeras, 16. jula, imamo parcijalno pomračenje punog Mjeseca u znaku Jarca. Puni Mjesec, koji obično obasjava noćno nebo, djelimično će biti zaklonjen Zemljinom sjenkom stvarajući poravnanje koje će donijeti nove uvide i iznjedriti nove informacije na površinu.

Energija iza ovog pomračenja veoma je intenzivna – zraci energije će se raspršivati i iz tame i iz svjetla kako bi razotkrili naše sjenke i stvari koje smo skrivali, a koje treba da otpustimo i oslobodimo. Dok su oslobađanje i završeci glavna tema ovog pomračenja, događa se i nešto još dublje. Ovo pomračenje ne samo da nas vodi oslobađanju i stavljanju tačke na stvari koje su služile njihovom vremenu već nas vodi i da se širimo – da proširimo granice našeg uma, tijela i duše.

Svima nam je poznato koliko se dobro osjećamo nakon dobrog istezanja – čvorovi se mogu osloboditi, osjećamo se u boljoj ravnini sa samima sobom te se stvara više prostora za protok krvi i energije. To je ono što će da uradi ovo pomračenje. Ono će nas rastegnuti, “razbiti”, proširiti i pomoći da se riješimo čvorova i napetosti prošlosti. Rastegnuće nas od jednog kraja do drugog, kako bismo pronašli svoje istinsko poravnanje.

Pod energijom ovog pomračenja, možemo imati osjećaj kao da smo se protegnuli do sopstvenih granica ili kao da idemo u dva različita pravca. Možda ćemo morati da izaberemo putanju ili ćemo možda biti rastrzani između jednog načina djelovanja nasuprot drugog. Odluka će se morati donijeti, ali pomračenje će biti vodič i dati odgovore u pravom trenutku. Dok čekamo da vidimo koji put je najprikladniji za naše duše, moramo zapamtiti da se otvorimo i širimo.

Moramo raditi na tome da pustimo stvari za koje znamo da više nemaju mjesto u našem srcu i umu, jer će nas taj posao osloboditi da donesemo odluke koje će uticati na sljedeće poglavlje naših života. Ako je u vašem životu nešto bilo slabo ili počelo da se raspada, pomračenje može donijeti taj konačni potisak koji je potreban i koji ste tražili. Pomračenje Mjeseca ne donosi razaranje već, naprotiv, pomaže da se stvarima i situacijama koje se već dešavaju doda taj potrebni, konačni potisak. Ostanite otvoreni i vidjećete kako vas ovo pomračenje približava tome da oslobodite, otpustite i napravite završetak.


Pod energijom Jarca, takođe ćemo se podsjetiti koliko smo zaista snažni. Jarac je predstavljen divokozom i iako je ona mala nekako opet ima sposobnost da se popne na bilo koju planinu koju odabere. Koristeći se svojim okretnim nogama, divokoza može stići do nevjerovatnih visina, a za joj je potreba samo jaka motivacija.

Šta je vaša motivacija da radite to što radite? Šta je vaša motivacija za vaše postupke i za vaše riječi? Otkrivanje onoga što vas motiviše, dok se penjete na sopstvenu planinu, pomoći će vam da otkrijete tragove koji su vam potrebni da biste stigli do vrha.

Kada snažno pomračenje, kao što je ovo, prolazi kroz naše energetsko polje, možemo se osjećati kao da smo se zaglavili ili kako da stagniramo, a to može povećati potrebu da se ispitaju stvari, kao što je naša motivacija. Ovo ispitivanje je važno i neophodno, jer nam pomaže da proširimo um i da na trenutak razmišljamo drugačije. Omogućuje nam da se otvorimo ka novim mogućnostima i da razmišljamo o stvarima koje nam služe i onima koje tu funkciju više ne obavljaju.

Iako ovo ispitivanje može pomoći da dođemo do otkrića, ono može biti i prilično nadmoćno te stvoriti tjeskobu i napetost unutar našeg bića. Razumijevanje, kako je to dio procesa, može biti od pomoći, ali može i vjera i saznanje da možete postići bilo šta što želite.

Pod energijom ovog pomračenja, moramo biti nježni i blagi prema sebi. Moramo dozvoliti sebi da lagano dišemo. Moramo to raditi sve dok ne osjetimo kako nam se tijelo i um otvaraju i opuštaju. Ujedno, ovo pomračenje je i jedna od najsnažnijih tački ove godine, ali smo spremni za njega – dovoljno smo snažni da ga podnesemo, a kao i sve stvari u životu – i ovo će proći.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info