Stanovnici Prijedora testiraju m:tel auto-simulator

0

Nastavlja se kampanja „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš

Auto-simulator kompanije m:tel, koji na jedinstven način prikazuje koje su opasnosti upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, već više od mjesec dana putuje Republikom Srpskom. Nakon Banjaluke, Doboja i Bijeljine, instalacija je postavljena i u Prijedor na Trgu majora Zorana Karlice, a stanovnici ovog grada imaće priliku da svoju test vožnju obave i u četvrtak, 4. jula 2019. godine od 18 do 21 čas.

Stotine vozača, ali i drugih učesnika u saobraćaju uspješno je tesitralo auto-simulator, a stanovnici Prijedora jedinstveni su u zaključku da telefon i volan ne idu zajedno. Ipak, smatraju da vozači ne posvećuju dovoljno pažnje ovom problemu, a da upravo edukativne aktivnosti koje se realizuju kroz društveno-odgovornu kampanju „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“, podižu svijest o važnosti što većeg stepena bezbjednosti u saobraćaju.


Iz kompanije m:tel podsjećaju da već pet godina kroz brojne aktivnosti i kampanje daju svoj doprinos sigurnijoj vožnji.

„Prijedor je četvrti grad u kojem smo postavili naš auto-simulator i moramo priznati da nas reakcije prolaznika svaki put iznenade. Kao kompanija koja se bavi telekomunikacijama, svjesni smo i opasnosti koje nosi upotreba mobilnog telefona tokom vožnje, a zadovoljstvo nam je što kroz ovakve preventivne aktivnosti svojim korisnicima možemo ukazati na potrebu da budu odgovorni i bezbjedni i ‘za volanom’“, poručili su iz kompanije m:tel.

Nakon postavke u Prijedoru, auto-simulator se seli na krajnji jug Republike Srpske – Trebinje. Stanovnici ovog grada imaće priliku da dožive ovo jedinstveno iskustvo i još jednom se podsjete na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, ali i poštovanja zakonskih propisa.

Budući da je vrijeme godišnjih odmora i povećane frekvencije vozila na graničnim prelazima, kompanija m:tel će tokom jula biti prisutna i na ovim lokacijama te kroz druge edukativne aktivnosti podsjećati zašto telefon i vožnja ne idu zajedno.

Kampanja „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“ realizuje se uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Republike Srpske i brojnih medijskih kuća.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info