Korektor: 3 trika koja svaka žena treba da zna

0

Korektor je jedan od najboljih kozmetičkih proizvoda (ništa vam ne može pomoći da tako efikasno prekrijete tamne kolutove ispod očiju ili druge male nedostatke na licu) , ali ponekad može biti prilično teško pronaći onaj koji vam najbolje odgovara.

U zavisnosti od toga na kojem dijelu želite da ga koristite (ispod očiju ili na drugim dijelovima lica), potrebno je da malo promijenite taktiku prilikom njegovog izbora. Donosimo tri brza trika koji će vam pomoći da odaberete nijansu koja vam najbolje odgovara i kako da ga koristite da biste postigle najbolje rezultate.

Prvi trik


Prilikom izbora korektora, najbolje je da ga isprobate tako što ćete ga nanijeti na ključnu kost. Dok su lice i vrat najčešće prekriveni šminkom ili kremom sa zaštitnim faktorom, vaš dekolte može vam dati najprecizniju predstavu o vašoj pravoj nijansi tena.

Drugi trik


Da biste posvijetlile tamne kolutove ispod očiju, birajte blago svjetliju nijansu korektora te ga nanesite oko unutrašnjih uglova i tik ispod očiju.

Treći trik


Da biste prekrile sve druge nepravilnosti na licu, koristite korektor koji se u potpunosti slaže sa nijansom vašeg tena, kako biste dobile besprijekoran finiš.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info