Nakon Banjaluke, auto-simulator stigao i u Doboj

0

m:tel nastavlja kampanju „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“

U okviru manifestacije „Dani saobraćaja Doboj 2019“, kompanija m:tel predstavila je jedinstveni auto-simulator koji korisnicima pruža posebno iskustvo, upozoravajući ih na opasnosti od upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje.

Na ovaj način, kompanija m:tel nastavlja započetu društveno odgovornu kampanju o bezbjednosti saobraćaja, a uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske.

Osim auto-simulatora, stanovnicima ovog grada predstavljen je i pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju, a održane su i demonstracije upotrebe bezbjednosnog pojasa na specijalizovanim simulatorima.


Događaju u Gradskom parku Doboj prisustvovali su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske, Zoran Ćurguz, dekan Saobraćajnog fakulteta Doboj, Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika Doboja i Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Skretanje pažnje javnosti na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, jedan je od ciljeva ovogodišnje kampanje „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“.

„Ovo je peta godina kako kompanija m:tel realizuje kampanju iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Svjesni smo važnosti sigurne vožnje za sve učesnike u saobraćaju, i zato putem ovakvih aktivnosti želimo dodatno edukovati svoje korisnike. Ove godine smo napravili iskorak kreiranjem auto-simulatora, a reakcije korisnika potvrđuju da prevencije nikad nije dosta“, istakla je Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić, izrazio je zahvalnost kompaniji m:tel, kao jednom od partnera u organizaciji manifestacije „Dani saobraćaja“.

„Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez, ali i naši partneri svake godine se trude da na različite načine približe sadašnjim, ali i budućim učesnicima u saobraćaju kakve sve opasnosti prijete ukoliko se ne poštoju saobraćajni propisi“, rekao je Trninić.


Instalacija u Doboju biće postavljena do srijede 12. juna 2019. godine, a potom se seli u Bijeljinu, Prijedor i Trebinje. Kompanija m:tel će, pored predstavljanja auto-simulatora, uz podršku partnera realizovati i brojne druge edukativne aktivnosti tokom narednih mjeseci.

Jedan poziv mijenja sve! Ne koristi telefon dok voziš!

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info