3 najmodernije boje koje trebate nositi ovog ljeta

0

Ljetna sezona sa sobom donosi uvijek i nove boje, a sljedeće tri su ultra popularne, poželjne, lijepe i moderne. Evo o kojim bojama se, zapravo, radi.

Vatreno ljeto


Ona je i boja godine, a sasvim je jasno zbog čega je tako popularna: nijansa “živog korala” (da, zvanični naziv ove boje je živi koral) veoma je dobra za kombinovanje sa mnogobrojnim drugim bojama, a prvenstveno sa pastelnim i onima koje dolaze iz neutralnog, svjetlijeg spektra.


Ovo je jedna od onih boja koje će, sasvim sigurno, “začiniti” svaki stajling, a tako dobro će istaknuti preplanuli ten. Ovdje je bitno napomenuti i to kako je ona prilično nenametljiva, ali je istovremeno i veoma upečatljiva, što je čini jednim od najboljih izbora za vrele ljetne dane.


Isto tako, boju korala možete naći u više nijansi, od svjetlijih do nešto tamnijih te od blagih do vatrenih. Ipak, kako biste dobile veoma moderan stajling ove ljetne sezone, najbolje je birati nešto blaže nijanse ove prekrasne boje, a koje su na prelazu između boje breskve i narandžaste.

Blago ljeto


Njena vladavina se nastavlja, ali ipak u nešto blažem ruhu. Naime, žuta nam je bila jedna od vodećih boja sezone koja je iza nas te se uglavnom radilo o nešto “jačim” nijansama ove prekrasne boje. Međutim, tokom ljetne sezone, u prvi plan nam izbijaju nešto blaže nijanse žute, koje se kreću od blijedo žute preko boje limuna do pastelnih nijansi.


Pitate se zašto je žuta tako popularna? Odgovor je veoma jednostavan: ona je odlična za kombinovanje sa svim tamnim nijansama, veoma lako se može uklopiti u svaki stajling, a samo će dodatno istaknuti preplanuli ten, gotovo kao nijedna druga boja.


Komade garderobe u nijansama žute možete nositi u svim prilikama, a garancija su da ćete i ove ljetne sezone imati veoma moderan stajling. Suknja, haljina, pantalone, šorc ili pak asesoari – sasvim je svejedno, sve dok su u blagim nijansama žute boje.

Svježe ljeto


Jedno je sigurno: ljeto je u potpunosti nezamislivo bez bar jednog bijelog komada garderobe. A to je sasvim i jasno, imajući u vidu da je bijela veoma prozračna, svježa i idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama, bez obzira iz kojeg spektra dolaze.


Postoji tako mnogo komada garderobe koji su u nekoj od nijansi bijele (snježno bijela, boja slonove kosti, boja leda…), a nikada nećete pogriješiti ako ih dodate u svakodnevni stajling. Upravo bijela će vam pomoći da na veoma jednostavan način osvježite svoj ljetni stajling, bez nekog pretjerano velikog truda.


Na kraju, dodaćemo još i da je ona veoma zahvalna kada su u pitanju i poslovne kombinacije, posebno tokom ljetne sezone – dovoljno je da birate bijelu košulju od lana koju ćete kombinovati sa midi suknjom i dobijate poslovni stajling koji je tako jednostavan, a opet tako efektan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info