Još dva dana do najveće dječje zabave u gradu Sarajevu – 17. festival dječje pjesme “Lino-Fest 2019”

0

Već sedamnaest godina zaredom Festival dječje pjesme „Lino-Fest“ uveseljava najmlađe u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a do njega nas dijele još samo dva dana. Festival, čija je ovogodišnja tema ‘Zabavna matematika’, održat će se u subotu, 8. lipnja/juna, u 17 sati u Domu mladih u Sarajevu.

Izvršni organizator festivala je Udruga „Facultas za prosperitet mladih“, kreativni producent Udruga za promociju i kulturne djelatnosti „Libertas“ Sarajevo, a generalni pokrovitelj je tvrtka „PODRAVKA“. Festival je pokrenut 2003. godine, a njegov idejni tvorac je dr. sc. Marijo Pejić.


U natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg festivala predstavit će se 16 talentiranih izvođača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore – i to iz Goražda, Mostara, Širokog Brijega, Sarajeva, Đurđevca, Vukovara, Zagreba, Splita, Novog Sada, Požege i Podgorice – koji će izvesti nove autorske dječje skladbe istaknutih autora, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“ i plesne škole „AP“ iz Sarajeva. U revijalnom programu će nastupiti zbor „Princess krofne“ iz Sarajeva pod vodstvom Zlatana Bostandžića, hor za mlade „Suncokreti“ iz Sarajeva pod vodstvom Nedžada Merdžanovića i Alme Karić, te plesna skupina vrtića „Mašin svijet“ iz Istočnog Sarajeva. Revijalni program bit će upotpunjen druženjem s medvjedićem LINOM i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.


„Pažljivo osmišljen zabavno-edukativni program i 16 natjecateljskih skladbi obećavaju odličan provod za svu djecu koja se pridruže ovoj manifestaciji. S obzirom da svake godine nastojimo ispuniti očekivanja mališana i svaki naredni festival napraviti još boljim, vjerujem da ćemo to uspjeti i s ovogodišnjim festivalom.“, izjavila je Ivana Krstanović, članica direkcije Festivala.

Redatelj i scenograf festivala je Adnan Đindo, koreografiju potpisuje Dajana Zilić, a scenarij Ivana Krstanović. Voditelji programa su glumci Elmir Krivalić i Olivera Blažević.

Prijatelji festivala su: Hayat TV, RSG Radio, Antena Sarajevo, Depo portal, Televizija Hema, Vesela sveska, Male novine, Vesela sveska Sveznalica, Vesela pčelica, portal „Dječiji svijet“, Metromedia, KJP „Centar Skenderija“, turistička agencija „AVY TRAVEL“ – Sarajevo, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i Šumi.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info