Lino-Fest 2019: Medvjedić Lino i volonteri Lino-Festa posjetili vrtiće i školu u Sarajevu

0

U okviru promocije 17. festivala dječje pjesme „Lino-Fest 2019“, medvjedić Lino i volonteri Lino-Festa su proteklih dana posjetili vrtić „Zvončić“ na Pofalićima, Osnovnu školu „Pofalići“, vrtić „Sveta obitelj“ na Stupu, vrtić „Amel i Nur“ u Vogošći, te vrtić „Anđeli čuvari“ na Otoci.


Djeca su u spomenutim vrtićima i osnovnoj školi uz pjesmu i igru dočekala medvjedića Linu, te zapjevala njegovu najomiljeniju pjesmu „Moje ime je medvjedić Lino“. Djeca su također imala radionicu na kojoj su crtali medu Linu; te su crteže dali Lini, a on ih je zauzvrat nagradio.


Medvjedić Lino se družio s djecom te ih pozvao na festival „Lino-Fest 2019“, koji će se 8. lipnja/juna 2019. godine, s početkom u 17 sati, održati u dvorani Doma mladih u Sarajevu.


Tvrtka „Podravka“ je mališanima podijelila prigodne poklone a Udruga za promociju i kulturne djelatnosti „Libertas“ promo letke „Lino-Festa 2019“.


Lino će u četvrtak 6. 6. 2019. u 18 sati posjetiti i igraonicu „Pin Pon“ u centru „Merkur“ na Otoci.

„Ulaznice za ‘Lino-Fest 2019’ mogu se kupiti na blagajni ‘Centra Skenderija’ (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM. Tema ovogodišnjeg festivala je „ZABAVNA MATEMATIKA“, a cilj je djeci približiti matematiku te im pokazati da matematika može biti i vesela, zabavna i kreativna.


U natjecateljskom dijelu nastupit će 16 izvođača iz BiH, Republike Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji će izvesti nove autorske dječje skladbe, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine ‘Bellarte’ i plesne škole ‘AP’ iz Sarajeva. U revijalnom programu će nastupiti hor za mlade ‘Suncokreti’ iz Sarajeva, pod vodstvom Nedžada Merdžanovića i Alme Karić, plesna skupina vrtića ‘Mašin svijet’ iz Istočnog Sarajeva, te zbor ‘Princess krofne’ iz Sarajeva pod vodstvom Zlatana Bostandžića. Revijalni program bit će upotpunjen druženjem s medvjedićem LINOM i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.“, izjavila je Ivana Krstanović, član Direkcije Lino-Festa.

 

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info