17. festival dječje pjesme “Lino-Fest 2019” održaće se 8.6.2019. u “Domu mladih” u Sarajevu

0

Već dobro poznat mališanima diljem regije po dobrom druženju i lijepoj glazbi, festival dječje pjesme „Lino-Fest“ bit će održan u Sarajevu sedamnaestu godinu zaredom. Mali pjevači svojom energijom i odličnim izvedbama predstavit će se 8. lipnja/juna 2019. godine u „Domu mladih“ u Sarajevu, s početkom u 17:00 sati, u natjecateljskom dijelu 17. festivala dječje pjesme „Lino-Fest 2019“, čija je ovogodišnja tema „Matematika“.

„Ovogodišnji festival će ponovno okupiti talentirane male pjevače iz cijele regije, koji će interpretirati nove, autorske, dječje pjesme. I ove su godine eminentni skladatelji i pjesnici namjenski napisali pjesme za Lino-Fest“, kazao je Željko Gudelj, direktor Festivala „Lino-Fest“.


Najveća zabava za mališane bit će upotpunjena tematskim izvedbama baletne skupine „Bellarte“, zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

„Potrebno je od rane dobi kod djece razvijati ljubav prema umjetnosti, ali i naučiti ih vrednovati kvalitetan umjetnički izričaj. I ovogodišnji ‘Lino-Fest’ ima cilj glazbeni odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije, razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi, razvoj dječje mašte kroz glazbu, te uključivanje djeteta u kulturni život Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će još mnoge nove generacije dio svog djetinjstva, te početne glazbene korake i spoznaje pamtiti po Lino-Festu”, istakla je Ivana Krstanović, članica Organizacijskog odbora Festivala.

Ovogodišnji festival „Lino-Fest“ realizira Udruga „Libertas“ u suradnji s Udruženjem „Facultas za prosperitet mladih“, a uz podršku Podravke BiH.

Karte za 17. festival dječje pjesme „Lino-Fest 2019“ moći će se nabaviti od 20. 5. 2019. na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato „Skenderija“) po cijeni od 5,00 KM.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info