m:tel dio globalne inicijative “Girls in ICT Day”

0

Kao članica ITU (International Telecommunication Union), kompanija m:tel se i ove godine pridružila obilježavanju globalne  inicijative “Girls in ICT Day”, s ciljem da dodatno podstakne razvoj i učešće u STEM obrazovanju svih učenika, a naročito djevojčica.

“Girls in ICT Day” se tradicionalno obilježava posljednjeg četvrtka u mjesecu aprilu, nizom prigodnih događaja širom svijeta, a kojim se pozivaju djevojke da se usude i projektuju svoju budućnost kao kreatori IKT sektora.


Pridružujući se ovoj globalnoj inicijativi i promovišući STEM obrazovanje (obrazovanje u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), kompanija m:tel je ugostila gimnazijalke iz Banjaluke, koje su imale priliku da se upoznaju sa m:tel pametnim IoT rješenjima – Smart City i Smart Home koje su im prezentovale inženjerke m:tel-a Lejla Hujdur i Nevena Ninković.

m:tel kao jedan od tri nacionalna telekom operatera u Bosni i Hercegovini nastoji da omogući digitalnu povezanost korisnika, što rezultuje vrhunskim postignućima i otvara beskrajne nove mogućnosti za dalji razvoj.


Pored toga, m:tel može da se pohvali činjenicom da od ukupnog broja od oko 400 inženjera, čak 30 odsto čine žene, što je u vrhu evropske statistike. Kroz program društvene odgovornosti m:tel podržava inicijative u domenu STEM obrazovanja budućih generacija IKT stručnjaka. Tako već decenijama ova podrška ima različite forme: od stipendiranja više od 200 studenata, organizacije stručnih praksi sa studente i srednjoškolce, brojnim donacijama i opremanjem informatičkih kabineta i laboratorija, organizacijama APP takmičenja, održavanjem stručnih predavanja na fakultetima, saradnjom sa akademskom zajednicom uopšte itd.


Više o obilježavanju “Girls in ICT Day”, o m:tel događaju i drugim događajima koji se ovim povodom odvijaju u svijetu, možete pronaći na ITU stranici.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info