Pravila koja trebate pratiti ako se želite pomiriti s bivšim

0

Možda vas je prevario. Možda ga niste dovoljno voljeli. Ili možda, jednostavno, u tom trenutku niste bili spremni za ozbiljno vezivanje. Koji god da je razlog bio, veza je prekinuta. Ali sada razmišljate da pokušate ponovo. Pitate se da li je to dobra ideja.

Prije nego što “zakoračite” nazad u prošlost, saznajte kojih su to devet pravila koja trebate slijediti, ako se želite pomiriti sa bivšim.

Ne spominjite prošlost


Ne spominjite stare svađe i loša sjećanja iz prošlosti. Vjerovatno ih i spominjete, jer ih niste uspjeli riješiti kada ste trebali. Nikada ne počinjite razgovor sa: “Sjećaš li se kako smo mi nekada…” Prošlost je u prošlosti te tamo treba zauvijek i da ostane.

Ne izigravajte detektiva


Ako ste bili odvojeni neko vrijeme, postoji mogućnost da ste oboje imali nekog drugog u međuvremenu. Ali to se jednostavno ne treba spominjati. Zlatno pravilo broj dva je da ono što se desilo dok ste bili razdvojeni ne treba da dotiče, a ni brine bilo koje od vas dvoje.

Počnite iz početka


Ne “razbijajte” glavu onim što je bilo prije i šta više ne možete promijeniti. Pokušajte da krenete od samog početka. Upoznajte nekog novog, boljeg i promijenjenog “njega”. Dajte mu šansu da vam dokaže da će sada sve da bude drugačije.

Budite oprezni


Naravno, to što ste odlučili da ćete mu oprostiti i početi iz početka, ne mora da znači da morate zažmuriti na sve. Ovo pravilo je jednostavno – budite oprezni. Ne pretjerujte sa provjeravanjem, dajte mu do znanja da vam je stalo da pokušate ponovo, ali budite uvijek pomalo svjesni one stare izreke da “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada”.

Sjetite se zašto ste raskinuli


Zašto ste se uopšte razišli? Niste se dovoljno voljeli? Nevjera? Da li preko nekih njegovih postupaka jednostavno niste mogli preći? Dobro razmislite o ovim pitanjima prije nego što odlučite da mu se vratite.

Ne pravite opet iste greške


Ljudi se teško mijenjaju, ali opet, ne isključujte mogućnost da se on može promijeniti. Ono što možete uraditi, da biste bar donekle olakšali ponovni ulazak u vezu, je to da se potrudite da ne ponavljate greške iz prošlosti. Ako ste bili previše zahtjevni i naporni, sada nemojte biti. Ako ste u prošlosti bili emotivno nedodirljivi, sada se opustite i dopustite mu da vam se približi.

Ne žurite


Kada se pomirite s bivšim, prva stvar koju ćete primjetiti je to da su se emocije automatski vratile. Ali morate da usporite i dobro razmislite. Ipak ste vi zbog nečega već jednom okončali tu vezu. Koliko god da vam je seks bio dobar, ne žurite. Ponašajte se kao da ste se prvi put upoznali s njim. Pustite da vrijeme uradi svoje. Ako je suđeno, bićete zajedno i sve će biti bolje nego prije.

Porodica i prijatelji


Problemi u vezi obično se ne tiču samo vas dvoje. Kada se partneri posvađaju, njihovi bližnji su tu da im pruže rame za plakanje. Ali kada se pomirite, obavezno im to kažite prije nego što se zajedno pojavite na večeri kod njih. I skrenite svima pažnju da svoje mišljenje, kakvo god da je, zadrže za sebe.

Probajte nove stvari


Prije nego što ponovo “uskočite” u vezu sa bivšim, probajte nešto novo. Ako ste uvijek pričali o odlasku na časove plesa, sada je idealna prilika da to i uradite. Možda vas baš neki zajednički hobi još više spoji nego prije. Najvažnije od svega je da ste potpuno sigurni da želite da se pomirite sa njim i da to nije samo zbog toga što ne želite da ostanete sami. I naravno, potrudite se da prošlost ni pod koju cijenu ne postane budućnost!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info