Rast prihoda i dobiti u poslovnoj 2018. godini

0

Konsolidovani rezultati Mtela

Mtel Grupa je poslovnu 2018. godinu završila uz zabilježeni rast poslovnih prihoda i rast dobiti. Uprkos poslovnom ambijentu koji je veoma zahtjevan, finansijski pokazatelji na nivou Mtel Grupe za poslovnu 2018. godinu pokazuju trend rasta.

Neto dobit u poslovnoj 2018. godini iznosi 60,9 miliona KM, uz rast poslovnog prihoda za 3,4%. Ukupni poslovni prihodi iznose 452,1 milion KM i viši su u odnosu na prihode ostvarene u prethodnoj godini za 15,1 milion KM, uz ukupno realizovane investicije u iznosu 154,1 milion KM.

U 2018. godini Mtel je unaprijedio portfolio integrisanih i TV usluga, usluga mobilne telefonije, te interneta u cilju povećanja zadovoljstva korisnika, te korisničke baze koja na kraju 2018. godine iznosi više od 1,6 miliona korisnika.

„Godinu iza nas zaokružili smo rezultatom uvećanja neto dobiti za 4,6 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na prethodnu godinu, a novu godinu započinjemo bogatiji za iskustvo u dobrim poslovnim potezima kada su akvizicije u pitanju, povećanjem broja korisnika, pozitivnim finansijskim rezultatima, unapređenjem postojećih i uvođenjem novih usluga koje prate svjetske trendove, dobrom komunikacijom sa poslovnim partnerima, kao i sa zajednicom u kojoj poslujemo“, ističu u kompaniji Mtel.


Usmjerenost Mtela na razvoj usluga koje diktira moderno doba, u 2018. godini je rezultirala uvećanjem korisničke baze integrisanih usluga za 11,8%, a samim tim bilježi se i rast prihoda od integrisanih usluga za 13,1% u odnosu na prethodnu godinu, i iznose 61,6 miliona KM.

U segmentu mobilne telefonije 2018. godinu karakteriše stabilizacija korisničke baze pri čemu je broj korisnika veći za 2,5% u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnom broju korisnika mobilne telefonije, najznačajniji rast zabilježen je u okviru postpaid korisničke baze koja je uvećana za 5,1%, s očekivanom tendencijom rasta i u narednom periodu.

„Mtel je potpuno spreman za uvođenje LTE  mobilne mreže četvrte generacije, koja će osim bržeg prenosa podataka i multimedijalnih sadržaja, obezbijediti i razvoj novih, naprednijih servisa koji će biti na usluzi našim korisnicima širom BiH. U vremenu koje je pred nama, nastavićemo realizaciju već postavljenih ciljeva, paralelno praveći nove u skladu sa tržišnim zahtjevima“, ističu u Mtelu.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info