Nove pristupne rampe u Banjaluci

0

Grad Banjaluka i kompanija m:tel – partneri u poboljšanju uslova života građana

U okviru kontinuiranog ulaganja u poboljšanje uslova života građana, Grad Banjaluka je inicirao nastavak izgradnje pristupnih rampi za lica sa invaliditetom. Uklanjanje ovih vrsta barijera za ulazak u javne ustanove na području grada je jedno od konstantnih aktivnosti koje Grad preduzima. I ovoga puta, kompanija m:tel je pružila podršku Gradu Banjaluka u realizaciji ovog projekta, a koja se odnosi na finansiranje i postavljanje rampi na ulazu u prostorije Uslužnog centra, Kancelarije za pravnu pomoć i Mjesne zajednice u okviru stambeno-poslovne zgrade u ulici Živojina Mišića u naselju Borik.


Neposredno nakon završetka radova na otklanjanju barijera na ulazima u navedene prostorije, 18. marta ove godine kompanija m:tel je predstavnicima Gradske uprave predala izgrađene rampe, a na uslugu i korišćenje svim građanima. U ime Grada događaju primopredaje su prisustvovale Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu i odbornica u Skupštini Grada dr Snežana Kutlešić Stević, koje su tom prilikom naglasile zadovoljstvo što se realizacijom i ovog projekta u gradu uklanja sve više barijera i olakšavaju svakodnevne potrebe lica sa invaliditetom. Dr Kutlešić Stević je istakla i još jednu važnost ovog događaja, u smislu da se ovakvim potezima Grada, ali i kompanije m:tel, podiže svijest o potrebi da svi građani imaju jednake mogućnosti.

Jelena Maksimović, portparol m:tel-a izrazila je zadovoljstvo zbog još jedne u nizu društveno odgovornih aktivnosti koju su zajednički realizovali Grad Banjaluka i kompanija m:tel. „U kompaniji m:tel naročitu pažnju posvećujemo društvenoj odgovornosti, a putem ovakvih partnerstava kakvo imamo sa Gradom Banjaluka, zadovoljstvo nam je što imamo priliku i da realizujemo korisne projekte koji se tiču dobrobiti građana. Takođe, tradicija podrške aktivnostima koje Grad inicira, nastaviće se i u narednom periodu, kako bismo svi zajedno živjeli u što boljim i ljepšim uslovima“, rekla je Jelena Maksimović i dodala da m:tel gaji naročito razumijevanje prema osjetljivim grupama, te da im kompanija nastoji pružati podršku konstantno, učestvujući u brojnim aktivnostima i društveno odgovornim projektima.


Lijepe riječi za ovu iniciranu aktivnost Grada, ali i za donatora, kompaniju m:tel, uputili su i predstavnici  lica sa invaliditetom koji su prisustvovali primopredaji.

Gradska uprava je, u skladu sa lokacijskim uslovima, izradila idejno rješenje, na osnovu kojeg je kompanija m:tel obezbijedila izradu rampi, kako bi pomogla da ove javne ustanove učini dostupnim svim građanima. Kao i do sada, ova kompanija nastaviće da svojim društveno odgovornim djelovanjem utiče na pozitivne promjene u zajednici u kojoj posluje, podrškom svim dobrim idejama i inicijativama, poput upravo ovakvih i sličnih aktivnosti.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info