Večeras: Mlad Mjesec u znaku Riba (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Martovski mladi Mjesec pada u znak Riba, a istovremeno planeta Uran prelazi u znak Bika. Kadgod usporena planeta, poput Urana, prelazi u drugi znak, ona šalje talase energije koje osjećamo na mnogim nivoima. Ovaj prelazak Urana u znak Bika, takođe, predstavlja i početak novog cikusa, a koji će trajati sve do 2026. godine.

Ovo su veliki pomaci, a pomoći će nam da podignemo kolektivnu svijest i da se pomjerimo u novom pravcu. Oko ovog mladog Mjeseca širi se tako mnogo kosmičke energije, a na neki način, ovom Mjesečevom energijom dominiraće aktivnost Urana.

Međutim, vrijeme ovog mladog Mjeseca nije slučajnost i definitivno je način na koji nas Univerzum može pripremiti za neke nove početke. Martovski mladi Mjesec nas priprema da uđemo u nove vode. Priprema nas da se otvorimo novim mogućnostima koje nam ovaj novi ciklus donosi i da vjerujemo u tok i pravac naših života.

Ovaj mladi Mjesec traži od nas da odustanemo od svih očekivanja koja nas sputavaju i da, umjesto toga, prihvatimo novi skup ideja ili uvjerenja. On nas poziva da nadogradimo naš način razmišljanja i da se riješimo misli i načina ponašanja koji nam više ne služe.

Tokom proteklih par mjeseci podizali smo svoje vibracije, raščišćavali paučinu i stvarali prostor za novi talas energije. Odradili smo težak posao, a sada je došlo vrijeme da postanemo svjetionik koji će da prima energiju. Vrijeme je da raširimo ruke, otvorimo srce i prihvatimo ono što nam Univerzum šalje. U noći ovog mladog Mjeseca, srca će se otvoriti i sjeme će biti posijano. Ući ćete u novi domen razumijevanja, u novi domen mudrosti.


Ovaj mladi Mjesec će nas odvesti u nove početke koje će astrološka nova godina donijeti na ravnodnevnicu, kada se Sunce vrati na početnu tačku horoskopskog točka. Ovo je znak novog, svijetlog poglavlja, poglavlja koje je odvažnije, hrabrije i avanturističkije nego ranije.

Ovaj mladi Mjesec daće nam tračak te energije i pomoći nam da se pripremimo za to novo poglavlje. On je polazna tačka za ostatak godine. Ono što sada zasadimo, ono što sada vibriramo pomoći će nam na putu kroz mjesece koji su pred nama.

Ako vam se ne dopada to gdje ste sada, ovaj mladi Mjesec nudi vam mogućnosti da razmišljate izvan okvira, da razmišljate drugačije o vašoj trenutnoj situaciji. Ako ste na stvari gledali na jedan način, ovaj mladi Mjesec traži da se pokrenete, okrenete i da vidite i spoznate stvari u novom svjetlu. Situaciju, koja vas je smarala ili otežavala život, okrenite i sagledajte je obrnuto. Sagledajte je iz novog ugla. Sagledajte je na način zbog kojeg ćete se osjećati i pomalo neugodno. Rastegnite se, rastegnite dimenzije svog uma i vidite da li ćete imati novu inspiraciju, ideje i misli.

Ovaj mladi Mjesec dolazi i sa podsjetnikom da nikako ne namećete promjene prije nego budete spremni da ih napravite i suočite se s njima. Možete ostati tačno tamo gdje jeste. Za vas postoji svrha tamo gdje se nalazite. Ljepota mladog Mjeseca u Ribama je u tome da nas on ne ohrabruje da duboko razmišljamo već da stvari osjećamo na jedan dublji način.

Ohrabreni smo da izađemo iz našeg uma i racionalnog načina razmišljanja u kreativnije, emotivnije mjesto. Ohrabreni smo da pjevamo, plešemo, da se izrazimo kroz umjetnost i muziku. Ohrabreni smo da se oslobodimo svojih misli, da ih očistimo i da se fokusiramo na ritam svog srca.

Naše srce sadrži magnetno polje koje je toliko snažno i moćno. Ono zrači svojom mudrošću, nosi svoju vlastitu inteligenciju, a energija mladog Mjeseca u Ribama pomoći će vam da se uskladite sa svim ovim. Ne vjerujte svemu što mislite. Obrišite ploču vašeg uma i uskladite se s ritmom vašeg srca. Osjetite energiju koja teče iz centra vašeg bića. Posvetite vašem srcu pažnju koju i zaslužuje.

Ovaj mladi Mjesec drugačiji je od ostalih. On je posljednji mladi Mjesec prije početka astrološke nove godine, a Univerzum oko njega obasipa oluju sa tako mnogo aktivnosti i dešavanja. Znajte da će vam, u bilo kojem dijelu sedmice ovog mladog Mjeseca, biti ponuđeno utočište. Sigurno utočište Riba, gdje se možete povući unutar sebe i biti sami sa sobom, sa svojim srcem i sa svojom dušom.

Ne dozvolite vašem umu da se poigrava vama. Ne dozvolite sebi da vjerujete mislima koje vas ne ispunjavaju. Dozvolite sebi da vjerujete da ste fenomenalni. Dozvolite sebi da se vidite kao dugu zvijezda, što zapravo i jeste. Vi ste ljubav, vi ste Univerzum i potrebno je da sebe vidite na taj način, više od bilo čega.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info