15 recepata za kolače i torte sa Plazma keksom

0

Vole je i stari i mladi, ali i nema potrebe da pričamo o tome koliko je Plazma keks omiljen i ukusan, jer to već i sami znate. Ipak, ono o čemu ima potrebe da pričamo su kolači i torte s ovim keksom – donosimo recepte za petnaest fantastičnih. Prijatno!

Plazma kocke sa bananama i čokoladom

foto: Coolinarika

Brzo i lako se prave, a sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Nije vam potrebno neko posebno kulinarsko umijeće da biste napravili ovaj kolač, a recept pogledajte ovdje.

Čoko moko Plazma torta

foto: Šerpica

Sočna i lagana, ovo je torta za čiju pripremu nije potrebno izvojiti mnogo vremena. Odlična je opcija kada želite brzu i jednostavnu poslasticu, koja oduševljava svakim zalogajem, a recept za nju pogledajte ovdje.

Kremaste plazma kocke sa čokoladnim bananicama

foto: Mamina jela

Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom? Moramo priznati da je to jedna prava vrhunska poslastica! Ukoliko želite da je napravite, recept pogledajte ovdje. (PS: Ovaj kolač se ne peče).

Plazma torta s višnjama

foto: Coolinarika

Ona se ne peče, ona je veoma izdašna, ona se brzo i lako pravi, ona je tako osvježavajuća. Predstavljamo njeno veličanstvo Plazma tortu s višnjama. Recept pogledajte ovdje.

Plazma kuglice sa bananom i puterom od kikirikija

foto: My Mystic Cakes

S Plazma keksom možete napraviti i mnoge sitne kolače, a jedan od njih svakako su i kuglice. Ove su posebno ukusne, jer pored Plazma kesksa, u njihov sastav ulaze i banane i puter od kikirikija – apsolutno božanstvena kombinacija! Recept pogledajte ovdje.

Čokoladni tart bez pečenja

foto: My Mystic Cakes

Čokoljupci, ovo je recept koji jednostavno morate isprobati! Lako se pravi, nećete provesti mnogo vremena u kuhinji, a prava je čokoladna delicija! Recept pogledajte ovdje.

Neka nova Plazma torta

foto: Od slatkoga slađe

Možda i jeste “neka nova” torta, ali Plazma keks joj dalje neponovljivi ukus. Malo je komplikovanija za napraviti (ne brinite, ipak nije neko “mudro slovo”), ali se baš vrijedi pomučiti. Recept pogledajte ovdje.

Voćne kocke s kajsijama, Plazma keksom i bijelom sladoled kremom

foto: Mamina jela

Možda ga i hoćete praviti samo tokom ljeta, kada je sezona kajsija, ali to znači da ćete ga praviti tokom cijelog ljeta! Da, ovaj kolač je toliko dobar! Recept pogledajte ovdje.

Eurokrem Plazma torta

foto: Mamina jela

Dvije poslastice koje svi volimo čine i dva glavna sastojka ove neodoljive torte. Rođendani, praznici ili bilo koja druga prilika, ovo je torta koju ne želite propustiti. Recept pogledajte ovdje.

Francuski poljubac

foto: Mamina jela

Još nismo provjerile onu staru tezu kako “Francuzi ljube najbolje”, ali jesmo provjerile ovaj fantastični kolač: plazma + kokos + čokolada = savršeno na kvadrat! Recept pogledajte ovdje.

Markiza torta

foto: Mogu ja to sama

Ne, ona nema kore i ne, ona se ne peče. I da, veoma lako i brzo se pravi. I da, neodoljivo je kremasta. Recept pogledajte ovdje.

Milka torta bez pečenja

foto: Mogu ja to sama

Ovo je jedna veoma popularna torta i možda ste je i pravile, ali vjerovatno niste na ovaj način. I, da, Plazma keks jedan je od njenih osnovnih sastojaka. Recept pogledajte ovdje.

Bajadera s Plazma keksom

foto: My Mystic Cakes

Jeste li znali da čak i bajaderu možete napraviti s Plazma keksom? Niste? Donosimo odličan recept, koji možete pogledati ovdje.

Oblande s Plazma keksom

foto: Mamina jela

Oblande ili oblatne? Možete ih zvati kako god želite, a ako vam je cilj da ovu tradicionalnu poslasticu malo “modernizujete”, onda isprobajte ovaj recept s Plazma keksom.

Sedmo nebo

foto: Mamina jela

Nije on “sedmo nebo” već sedamdeset i sedmo! Veoma kremast i izdašan, ovaj kolač ćete veoma često praviti, bez obzira da li vam stižu gosti ili ne. Recept pogledajte ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info