Crveni karmin: 10 najmoćnijih nijansi svih vremena

0

Postoje određene nijanse crvenog karmina koje su toliko popularne da ih prepoznajete po imenu, kao što su Ruby Woo, 999 ili Jungle Red. Istinske ljubiteljke crvenog karmina znaju kako je svaki od njih jedinstven na svoj način, a oni koji su izdržali test vremena sigurno su nam postali među najomiljenijima.

Kada je riječ o crvenom karminu, možemo reći i kako nam on može pomoći da uvijek budemo u centru pažnje, da nas svi primijete, čak i kada ostatak kombinacije i nije toliko upečatljiv (svaka od nas je imala bar jedan takav dan). Sljedećih deset nijansi crvenog karmina svrstavaju se među najpopularnije u svijetu, a ujedno su i iskonske nijanse koje su toliko moćne i privlačne da im se uvijek rado vraćamo.

Dolce & Gabbana – “Devil”


Veoma odvažna i privlačna narandžasto-crvena nijansa, s imenom koje joj baš odgovara. Kremasta formula će zadovoljiti i nešto izbirljivije dame, a ovaj karmin je odlična opcija za sve prilike.

NARS – “Jungle Red”


Sve što je potrebno je jedno nanošenje ove vatrene nijanse i shvatićete da ste žena koja bi mogla crveni karmin nositi svakodnevno. Pored toga, ovo je i najprodavaniji NARS karmin svih vremena.

Maybelline – “Red Revival”


Kada je riječ o kozmetici, a posebno karminima, trebalo bi da su oni cjenovno dostupni svima. Upravo to je slučaj sa ovim karminom – cjenovno prihvatljiv, veoma postojan, a čak je poslužio i kao inspiracija mnogim drugim brendovima na ovoj listi (nećemo navoditi imena, ali ćemo samo reći da određeni brendovi “kopiju” ovog karmina naplaćuju i po sedam puta višoj cijeni).

Chanel – “Pirate”


Postoje na desetine crvenih karmina koje Chanel ima u svom arsenalu, ali je Pirate daleko najinteresantniji i, možemo s pravom reći, najzabavniji i najuzbudljiviji.

Revlon – “Fire & Ice”


A šta ako vam kažemo kako je ovo karmin koji je kreiran prije gotovo sedamdeset (evo i brojem – 70) godina, a dan danas je u vrhu popularnosti? Da, prekrasni Fire & Ice kreiran je davne 1952. godine i smatra se klasikom, kada je riječ o crvenim karminima. Pored toga, volimo ga još i više, jer znamo da ga svaka žena može sebi priuštiti.

Christian Louboutin – “Silky Satin Lip Colour in Rouge”


Poznati dizajner cipela “prenio” je svoje prepoznatljive crvene đonove na šminku i svijet karmina od tada više nije isti. Mana? Bezobrazno skup, ali to ga ipak ne sprečava da bude jedan od napopularnijih crvenih karmina svih vremena – jednako je popularan kao i cjenovno prihvatljiviji karmini sa ove liste (ako ne i popularniji).

NARS – “Dragon Girl”


Neumoljiva svijetla nijansa koja pada ne spektar između klasične crvene i ružičaste – sasvim je razumljivo zbog čega je toliko popularna – nose je svi, od poznatih dama do sasvim “običnih” žena. Ova baršunasta mat olovka je veoma jednostavna za nanošenje, a veoma je dugotrajna.

Dior – “999”


Davne 1953. godine, Dior je tragao za crvenim karminom koji bi savršeno odgovarao manekenkama koje nose njegove modele tokom modnih revija te je kreirao dvije takve nijanse, simboličnih naziva, 9 i 99. Nema potrebe naglašavati da su odmah postale hit (posebno kod slavnih dama), a skoro pola vijeka kasnije, ove dvije nijanse su modernizovane i stvoren je 999 – crveni karmin koji savršeno pristaje svakoj ženi, bez obzira na njen ten.

MAC – “Ruby Woo”


Može se reći kako je ovo i najpoznatija nijansa crvenog karmina. Ova polu-mat formula bila je prava inovacija, kada se pojavila 1999. godine, a Ruby Woo je najprodavaniji crveni karmin svih vremena. Jednako je popularan i dan danas i teško da će ga neki drugi crveni karmin skinuti sa trona.

Rimmel London – “Lasting Finish By Kate Lipstick”


Supermodel, Kate Moss, kreirala je crveni karmin koji je baš po njenoj mjeri, a koji veoma dobro pristaje gotovo svakom tenu. Najbolje od svega je to što je cjenovno povoljan, a to nije jedina stvar koja ga svrstava u najmoćnije karmine: prilično je dugotrajan i jako primamljiv i privlačan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info