Tanke usne: Pridržavajte se ovoga i izgledaćete fantastično

0

Možda su rođene s njima. A možda i nisu. Pod tim mislimo na sve one žene koje imaju pune usne. Bez obzira da li ste oduvijek imale tanke usne ili odjednom doživljavate gubitak volumena (nimalo privlačan sporedni efekat starenja), donosimo par savjeta kojih se trebate pridržavati. Naravno ako vam je cilj da vam usne izgledaju vizuelno punije.

Izbjegavajte crveni karmin


Čak iako volite tamnije nijanse karmina, imajte na umu da bogate njanse skreću pažnju na problem. Umjesto njih, najbolje je da koristite nude nijanse i nježnje i blage nijanse ružičaste. Koristeći olovku boje kože, oivičite usne tek malo izvan prirodne linije usana. Zatim usne u potpunosti popunite olovkom. Nakon toga nanesite kremasti karmin u neutralnoj nijansi, koja je slična boji olovke, i uživajte u magiji optičke iluzije.

Pažljivo sa sjajem


Nemojte nanositi sjaj preko ukupne površine usana. Nanesite sasvim malo sjaja na sredinu donje i gornje usne. Ovo će reflektovati svjetlost i dati usnama 3D efekat. Da biste dodale vizuelnu dubinu, na Kupidonov luk (vrh gornje usne) nanesite malo hajlajtera ili sjenke boje šampanjca.

Stavite oči u prvi plan


Sređene obrve, duge trepavice i smoky eye: nemojte se plašiti da pažnju usmjerite na oči ako imate tanke usne. A budući da su usne u neutralnim nijansama, nećete pogriješiti ako oči što više istaknete.

Poboljšajte cirkulaciju


Prije nanošenja karmina, bilo bi i više nego poželjno da uradite piling na usnama (kružnim pokretima nježno trljajte usne vlažnim šećerom – i dalje je najjeftiniji i najjednostavniji piling koji vam je dostupan). To ne samo da eliminiše pojavu perutanja usana (suve usne slabije reflektuju svjetlost, usljed čega vizuelno izgledaju manje i tanje) već poboljšava i cirkulaciju, a što usnama pomaže da privremeno izgledaju punije.

Zaštitite ih od sunca i vjetra


Iznenađenje! UV zrake utiču na starenje usana jednako kao i na starenje kože. Tačnije, razgrađuju kolagen, a što dovodi do stanjivanja usana tokom vremena. Kako biste to spriječile, koristite karmin ili balzam za usne sa zaštitnim faktorom (minimalno SPF 15) kad god ste vani. I, ovo važi i za dane kada nema sunca, ali i kada je vjetrovito (sigurno ne želite da vam usne ispucaju).

Noćni tretman


Njega protiv starenja ne bi trebalo da se zaustavi nanošenjem noćne kreme. Razmotrite o noćnim tretmanima za usne koji sadrže peptide i hijaluronsku kiselinu, kako biste ublažile izgled linija na usnama i oko njih, ali i kako biste podstakle njihovu punoću. Onda će vam biti još i lakše da savladate trikove koje smo naveli iznad.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info