Živi koral: Boja godine i kako je nositi

0

Kako svake godine, tako i ove, Institut za boje Pantone odabrao je boju godine. Prošle godine to je bila prekrasna nijansa ultra ljubičaste, a ove godine riječ je o nježnoj i privlačnoj boji korala, a koja se zove živi koral. Svježa, ugodna oku i veoma moderna, ova divna boja asocira na optimizam, radost i veselje. Pored toga, sigurno će vam osvježiti i stajling, a evo kako je možete nositi.

Jakna


Jakna će vam sigurno dobro doći tokom hladnih dana, a model u nijansi korala samo je jedan od onih koji vam mogu pomoći da vaš stajling izgleda toplije i modernije.

Asesoari


Naravno, bez asesoara sigurno ne izlazite van i to je veoma mudra odluka. Zašto? Upravo iz razloga što vam oni mogu pomoći da vaš stajling izgleda upečatljivije, a u tome vam ove godine mogu pomoći i asesoari u boji korala.

Karmin


Kada je riječ o nijansama korala, onda je slična situacija kao sa crvenom: dovoljan je samo jedan mali detalj da budete u prvom planu. A karmin vam u tome pomaže na veoma jednostavan i privlačan način.

Suknja


Uvijek poželjne, suknje su komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama, naravno sve u zavisnosti od samog modela. Međutim, ako vam je cilj da izgledate veoma moderno te da na najlakši način istaknete figuru, onda birajte suknju olovka kroja. Odgovara svim prilikama, a ove godine neka to bude suknja u nekoj od koralnih nijansi.

Farmerice


Farmerice veoma rado nosimo u svim prilikama i obično se tu radi o klasičnim nijansama, od svjetlijih do tamnijih. Međutim, farmerice u boji mogu vam pomoći da na veoma jednostavan i moderan način osvježite svoj stajling, a ove godine isprobajte i ove u koralnim nijansama.

Blejzer


Najpopularnija proljetna jakna tako dobro se kombinuje sa gotovo svim drugim komadima gardobe, a možete je nositi u mnogobrojnim prilikama. Pored toga, jednako je poželjna i tokom nešto svježijih ljetnjih večeri i jesenjih dana, a u kombinaciji sa farmericama dobijate veoma modernu i jako popularnu kombinaciju.

Maksi haljina


Najženstveniji komad garderobe apsolutno obožavamo i sigurni smo da ne postoji žena koja nema bar jednu haljinu. Ovdje postoji tako mnogo modela, a sa maksi haljinom nikada ne možete pogriješiti. Nježna nijansa korala samo će dodatno istaknuti ženstveni stajling koji je primjeren svim prilikama.

Torba


Naša draga drugarica, pardon torbica, asesoar je koji nam je i više nego potreban, prvenstveno zbog svoje funkcionalnosti. Pored toga, ona je i asesoar koji je završni pečat svakoj kombinaciji, a ove godine birajte i modele koji su koralnih nijansi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info