Večeras: Mlad Mjesec u znaku Škorpije (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Novembarski mladi Mjesec pada nam u znak Škorpije te će vam pomoći da se prilagodite i uskladite sa ljubavlju i mudrošću koje se nalaze u vašem srcu i duši.

Usljed retrogradne Venere, posljednjih par sedmica “tema” Kosmosa bila je zacjeljivanje rana, a ova energija je zaista isticala pukotine i slabe tačke u našim vezama te je u prvi plan iznosila rane, kako bismo mogli da ih zaliječimo i hrabro krenemo prema naprijed.

Ovaj mladi Mjesec u znaku Škorpije pomoći će nam u procesu iscjeljenja i da se prilagimo našoj mekšoj, nježnijoj strani. Bićemo ohrabreni da stvari sagledamo iz srca i da pronađemo ljubav, saosjećanje i empatiju ne samo prema drugima već i prema samima sebi.

Pokazivanje saosjećanja i ljubavi prema sebi krajnja je duhovna praksa i pomoći će vam da pronađete svoje samopouzdanje, podignete svoju vibraciju i živite ispunjeniji život. Prednosti samoljublja zaista su beskrajne. Tokom ovog mladog Mjeseca zaista je važno da budete što bolji prema sebi. Budite blagi prema sebi u onome što mislite i što kažete. Čak iako vam se negativne misli uvuku u svakodnevnicu, pokušajte da se podsjetite da ste na putu učenja i rasta te da nema potrebe da imate “savršen” život.

Praštanje je takođe ogromna tema koja će nas zaokupiti tokom ovog mladog Mjeseca. Ovo je savršena prilika da pronađete oproštaj i da praktikujete saosjećanje prema sebi i drugima. Praštanje ne znači opravdavanje ponašanja ili usaglašavanje sa nečijim stavovima. Praštanje je prihvatanje i oslobađanje od bilo kakvih negativnih dodataka i tereta koje možete imati prema situaciji ili osobi.

Praštanje je jedna od najmoćnijih alatki zacjeljenja koje možemo pružiti sebi i svijetu oko nas te je jedini način da koji možemo da prevaziđemo situaciju.

Energija Škorpije odnosi se na transformaciju i prelazak na sljedeći nivo, a pod vibracijom ovog mladog Mjeseca možemo iskoristiti moć praštanja kako bismo se podigli na taj sljedeći, viši nivo. Počnite tako što ćete prvo oprostiti sebi. Oprosite sebi sve. Oprostite sebi sve što ste uradili ili niste uradili. Oprosite sebi zbog onoga što niste znali i što znate danas. Samo oprostite.

veceras_mlad-mjesec-u-znaku-skorpije-i-kako-da-to-najbolje-iskoristite
Jednostavan način da to uradite jeste da postavite ruku iznad srca dok se gledate u ogledalu. Gledajte se u oči i recite: “Opraštam ti”. Radite to više puta, sve dok se ne budete osjećali oslobođeno. Jednom kada raščistite sa samima sobom, tada možete pristupiti drugima i praktikovati praštanje sa njima ukoliko smatrate da je to neophodno.

U velikom broju slučajeva, kada imamo konfliktnu situaciju sa drugima, to obično proizilazi iz manjka komunikacije i nesporazuma. Svako od nas na svijet gleda drugačije te svi imamo drugačiji način na koji shvatamo i obrađujemo stvari. Veoma često, sve što nam je potrebno i sve što tražimo jeste da taj neko drugi prizna i razumije naše namjere i stremljenja.

Svi možemo imati koristi od toga da budemo empatičniji jedni prema drugima. Empatija se ne odnosi na sažaljenje ili na pokušavanje da se popravi situacija već prije na pronalaženje razumijevanja i priznavanja kako se neko drugi osjeća.

Iako možemo pokušavati, nikada istinski nećemo znati kako je to naći se u nečijim cipelama. Ne znamo načine na koje taj neko sagledava svijet i kakva je iskustva ili okidače imao. Ali ono što znamo i gdje je potrebno da budemo empatični jeste potreba da saslušamo, potreba da razumijemo i potreba da se prema tom nekome odnosimo sa ljubaznošću i dobrotom.

Tokom ovog mladog Mjeseca u znaku Škorpije, svi ćemo imati priliku da uđemo u svoje srce kako bismo mu donijeli iscjeljenje. Bićemo u mogućnosti da ublažimo bilo kakve grube stvari i situacije te da se fokusiramo na pronalaženje oprosta. Dajte sve od sebe da osjetite tu ogromnu ljubav koja se nalazi u vama. Vi ste ljubav. Ona je sama suština onoga što jeste te što je više puštate u svoj život više ćete je i osjećati, a samim tim će vam biti mnogo lakše i da je pružate.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info