Kako da nosite gležnjerice ako ste niska žena

0

Ukoliko ste niska žena, onda ste sigurno napravile jedan od sljedećih izgovora da ne nosite najpopularniju jesenju obuću odnosno gležnjerice: zbog njih izgledate nezgrapno; “odsijecaju” vam noge pa izgledate još niže; uopšte nisu udobne.

E pa, mi smo ovdje da dokažemo suprotno i pokažemo kako da nosite gležnjerice ako ste niska žena.

Podvrnite farmerice


Ovaj savjet ste možda čule i ranije, a on se posebno odnosi na niske žene. Ukoliko gležnjerice nosite sa nešto širim farmericama, obavezno ih podvrnite. Najbolje je da to bude do jedan i po centimetar iznad visine gležnjerice, jer će zbog toga dio kože koji je otkriven (između gležnjerica i farmerica) pomoći vam da vizuelno izdužite noge pa samim tim izgledate više.

Isprobajte kraće pantalone


U istom stilu kao kod savjeta iznad, možete se odlučiti za nešto kraće patanlone (ne, ne mislimo na šorceve već pantalone čiji šavovi završavaju ispod pola lista). Upravo ovo može učiniti čuda za vašu figuru, prvenstveno kada je u pitanju visina.

Monohromatski stil


Na šta se ovo zapravo odnosi? Pa, prvenstveno na to da je uvijek potrebno da boju čarapa kombinujete sa bojom gležnjerica, kada ih kombinujete sa suknjama. Zašto? Iz jednostavnog razloga što ćete na taj način izbjeći vizuelni izgled “zdepastih nogu”, a što vam je sigurno cilj. Dakle, uvijek birajte monohromatski stil u ovom slučaju, bez obzira da li je riječ o tamnijim ili svjetlijim gležnjericama i čarapama.

Uvijek štikle


Gležnjerice na štiklu vjerovatno su i model koji je najudobniji za hodanje, a to je najčešće iz razloga što su veoma čvrste i kompaktne. Pored toga, one će i vašoj silueti pomoći da izgledate više pa je upravo to i jedan od glavnih razloga zbog kojih im trebate dati prednost, bez obzira da li se radi o modelima sa punom petom ili stileto štiklom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info