Večeras: Pun Mjesec u znaku Bika (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Oktobarski puni Mjesec pada u znak Bika. Ovaj “zemljani” puni Mjesec ovdje je da nas stabilizuje, da nas ojača i da nam pomogne da postanemo svjesni naših okidača i naših slabih tačaka kako bismo mogli pronaći svoj mir svaki put kada nam život donese oluju.

Da bude jasno, nije da će nam ovaj puni Mjesec donijeti oluju, ali donosi sa sobom određenu vrstu energije koja bi mogla da podstakne neke olujne vremenske prilike koje su se kovitlale u posljednje vrijeme.

Retrogradna Venera takođe je veoma aktivna oko ovog punog Mjeseca pa svi problemi, na koje ste nailazili ili o koje se ste se spoticali, u ljubavi i vezama sada će doći u prvi plan.

Ponekad, kada oluja ulazi u naš život, imamo tendenciju da budemo reaktivni, da zauzmemo odbrambeni stav ili imamo tendenciju da bježimo i krijemo se bez da smo i pokušali da se suočimo da onim što je ispred nas. Ponekad se ove oluje pojave iznenadno i moramo uraditi ono što je najbolje u datom trenutku, ali u drugim slučajevima postoje znaci upozorenja koji nam ukazuju na to da će situacija u kojoj ćemo se naći biti veoma izazovna ili teška.

Kad god se ovo desi, moramo napraviti pauzu, moramo pronaći svoj smiraj prije nego se suočimo sa olujom inače ćemo biti oduvani, a kada smo u ovom nemoćnom stanju, sasvim je prirodno da naš ego preuzme kontrolu kao jedan od načina da se zaštitimo.

Kada ego stupi na scenu, tada postaje veoma teško da se vidi istina. Umjesto toga, fokus je na preživljavanju, po bilo koju cijenu i po bilo kojoj mjeri, čak iako to znači da će neko biti povrijeđen ili da će biti izgovorene riječi za koje ne vjerujete da su tačne.

Svi imamo određene okidače, kombinaciju tastera koji, kada se jednom pritisnu, ne možemo ništa drugo uraditi nego djelovati i reagovati iz stanja niže svijesti. To nam se svima dešava i može se dešavati prilično često ukoliko ne obratimo pažnju na to. Zapravo, sve što je potrebno uraditi jeste odvojiti trenutak i postati svjestan, što vam može pomoći da ostanete mirni i pribrani čak i kada vaš život šiba najjača oluja.

Oktobarski puni Mjesec će nas voditi da uđemo dublje unutra, u svoju svijest, da se povučemo i razmislimo o svom miru. Koliko često ste u stanju da pronađete taj mirni kutak u svakodnevnom životu? Koliko često možete ostati centrirani i u savršenoj ravnoteži? Koliko često ste u stanju da se predate i dopustite stvarima da se odvijaju svojim prirodnim tokom?

veceras_pun-mjesec-u-znaku-bika-i-kako-da-to-najbolje-iskoristite
Odgovor na ova pitanja možete dobiti samo ako odvojite vrijeme da uđete dublje unutra. Kada stignete tamo i odgovori isplivaju na površinu, nastavite dalje i nemojte pitati Mjesec ili Univerzum, već same sebe, šta možete uraditi kako biste zadržali i povećali to mjesto mirnoće unutar sebe.

Puni Mjesec ima način da poboljša stvari u našem životu, a ponekad nam dozvoljava da stvari vidimo jasnije nego ikada prije. Omogućuje nam da vidimo istinu naše stvarnosti, omogućuje nam da spoznamo sopstvene okidače i kako možemo oprostiti, biti bolji i ponovo izgraditi i obnoviti životna područja koja su bila zanemarena.

Realnost je da ćemo se uvijek suočavati sa olujama. Ne možemo ih izbjeći i ne možemo uvijek bježati od njih i kriti se. Život donosi oluje i moramo biti spremni da se suočimo s njima. Što smo više usklađeni sa sopstvenim autentičnim bićem i svojom istinom, to više vjerujemo u sebe, više se volimo i imamo veće šanse da budemo uspješni u svim poljima života.

Svi imamo slabosti, ali isto tako možemo ojačati mnogobrojna područja. Svi imamo okidače, ali možemo naučiti kako najbolje da se nosimo i upravljamo njima. Svi imamo pitanja, ali možemo naučiti da slušamo mudrost koja se već nalazi u nama.

Energija Bika, koja okružuje oktobarski puni Mjesec, želi da pronađemo sopstvenu stabilnost, želi da pronađemo lični mir, želi da se podignemo mirni i snažni, a kako bismo mogli da izdržimo bilo kakvo haotično stanje koje nam se može naći na putu, bez obzira da li je to danas, sutra ili sljedeće godine.

Oktobarski puni Mjesec naglasiće potrebu za smirenošću te će nas podsjetiti da kada imamo svoj mir tada smo i snažni, a ova snaga nam omogućuje da se uključimo na svim nivoima kako bismo mogli reagovati, odgovarati i prihvatati na višem vibracijskom nivou.

Iako oluje mogu izazvati osjećaj straha i neizvjesnosti, one mogu biti i povod da pokušamo na sve moguće načine da odbijemo negativnu energiju, izađemo nepovrijeđeni i preporođeni. Nakon oluje, Sunce sija svjetlije, rijeke teku snažnije, trava se čini zelenijom, a stabla stoje uspravnije i ponosnije. Dolazi do pojave snage i samopouzdanja u vazduhu. I baš kao što majka Zemlja izgleda bujnije i bogatije poslije oluje, takođe ćete i vi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info