Evo šta Parižanke nose ove jeseni

0

Svjetska metropola mode, grad svjetlosti i najromantičniji grad na svijetu… Ukoliko ste imale prilike posjetiti Pariz, mogle ste se iz prve ruke uvjeriti u tačnost prethodne konstatacije. Ono što nas uvijek oduševljava kod ovog prekrasnog grada jeste i modni izričaj njegovih stanovnica, a sljedeće tri stvari trenutno su pravi hit u Parizu, bar što se tiče ulične mode.

Haljina na preklop


Popularnost najmodernije retro haljine nastavlja se i dalje: upravo haljina na preklop jedan je od najpopularnijih modela ove sezone kod Parižanki. Odlična je za gotovo sve prilike, a posebno kada birate midi model. Pored toga, veoma je jednostavna za stilizovanje, odgovara svim damama (bez obzira na tip tijela), a posebno je pogodna za dame koje su niže ili imaju obline. Ove jesenje sezone možete je kombinovati sa kožnim jaknama i blejzerima i gležnjericama i čarapa-čizmicama.

Plisirana suknja


Još jedan retro model je osvojio dame prestonice mode. Plisirana suknja nam se vraća, iz sezone u sezonu, a uvijek je odličan izbor, bez obzira na priliku u kojoj želite da je nosite. Modeli u zagasitim nijansama idealni su za poslovne prilike dok su oni sa srebrnim ili zlatnim odsjajem kao stvoreni za neformalne prigode, razne vrste svečanosti i večernje izlaske. Pored toga, ovi drugi vam mogu pomoći da dobijete i glamurozniji stajling, sve u zavisnosti od toga s čim ovu prekrasnu suknju kombinujete.

Karirano


Najpopularniji jesenji dezen možete vidjeti i na ulicama Pariza. Karirani dezen je prava klasika, ali je ove jesenje sezone i jedan od najpopularnijih: suknje, košulje, pantalone ili blejzeri – zaista nema greške ukoliko birate karirane modele. Štaviše, to je i poželjno, jer vam oni mogu pomoći da osvježite svoj stajling, a jedino bi bilo poželjno da ih kombinujete sa komadima garderobe koji nisu dezenirani.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info