19 najboljih haljina prema ocjeni muškaraca

0

Haljina je najženstveniji komad garderobe koji veoma rado nosimo tokom svih sezona. Postoji tako mnogo modela ovog popularnog komada garderobe, a sljedećih devetnaest veoma su privlačni i muškarcima. Bez obzira na tu tvrdnju, vi uvijek birajte onaj model u kojem se najbolje osjećate, a ako se on poklapa sa nekim od sljedećih devetnaest, onda je to baš super.

Kombinacija boja


I to ne bilo kojih već plave, bijele i crvene. Veoma zaniljivi modeli haljina, na kojima su zastupljene pomenute boje, idealni su za mnogobrojne prilike, a kako bi sve izgledalo što skladnije i privlačnije, najbolje je birati haljine sa bijelom podlogom, a koje su obogaćene plavim i crvenim detaljima.

Haljina na jedno rame


Jer je jednostavna, a opet veoma atraktivna i svaka žena može pronaći model za svoju figuru. Lepršava je idealna za sve ljetne prilike, a pripijena je uvijek fantastičan izbor za svečane prilike, bez obzira na sezonu.

Haljina na bretele


Bilo da je riječ o modelu sa tanjim i nešto debljim bretelama, ona je idealna za proljetnu, ljetnu i jesenju sezonu. Tokom proljeća i jeseni dodajte joj blejzer ili teksas jaknu, a što se tiče obuće, birajte ili klasične salonke ili gležnjerice. Tokom ljeta, idealan izbor obuće su sandale sa blok petom.

Haljina s volanima


Bez obzira na to na kojem dijelu haljine se nalaze, oni vašem ukupnom stajlingu pomažu da izgleda privlačnije, modernije i interesantnije. A i jedan su od načina da na veoma lagan način privučete pažnju.

Košulja-haljina


Naziv je dobila zbog kroja koji podsjeća na duge košulje, a veoma je popularna tokom toplih sezona. Veoma lako je možete uvrstiti u svakodnevni stajling, ali i nositi gotovo u svim prilikama. Dodatni plus: birajte modele sa cvjetnim dezenom, jer je pomenuti dezen uvijek aktuelan i propularan pa ćete haljinu, bez problema, moći nositi više sezona.

Otkrivena ramena


Ovo i nije neko preveliko iznenađenje, ali ono što jeste je činjenica da je većini muškaraca privlačniji model haljine sa otkrivenim ramenima u odnosu na dekoltirane modele. A, ako nosite ovaj model haljine, onda on svakako NE SMIJE biti dekoltiran te je najbolje da njena dužina seže do pola lista ili do gležnjeva – u suprotnom ćete izgledati vulgarno.

Boho haljina


Opušteni i romantični boho stil veoma je popularan, a čak je i momcima veoma privlačan. Haljine u boho stilu (bilo da je riječ o romantičnom boho stilu, opuštenom, šik ili gypsy) idealne su za mnogobrojne prilike, ali najbolje odgovaraju svim vrstama neobaveznih prigoda.

Prozirni dijelovi


A to se ne odnosi na situaciju da je sve “na izvol’te” već na modele haljina koji su učinjeni zanimljivijima i privlačnijima perforacijama na pojedinim dijelovima. Ovo su i veoma moderne haljine te možete pronaći model i koji odgovara svim prilikama – ukoliko je to midi haljina dugih rukava, onda je najbolje da prozirni dijelovi budu na donjem dijelu haljine, blizu šava, kao i na donjem dijelu rukava.

Mala crna haljina


Ah, sasvim je jasno da bi svaka žena trebalo da ima bar jednu malu crnu haljinu, jer je ona komad garderobe koji je veoma fukncionalan, svestran, privlačan i tako jednostavan za stilozovanje. Ona je već više od jednog vijeka najpopularnija haljina na svijetu, a sigurni smo da će se na tom tronu zadržati još veoma, veoma dugo.

Cvjetni dezen


Najpopularniji dezen na svijetu, bez obzira na sezonu, idealan je i za haljine, a bez obzira da li birate krupniji ili sitniji, on vam pomaže da u potpunosti osvježite svoj svakodnevni stajling te da izgledate veoma moderno i privlačno. Cvjetni dezen na tamnijoj podlozi sigurno će vas dovesti u centar pažnje, gdje god da se pojavite.

Žuta haljina


Boja optimizma, radosti i sreće – sasvim je jasno zbog čega i momci vole da vide ženu u žutoj haljini. Ovo je jedna od najpopularnijih boja tokom toplih dana, a veoma je dobra za kombinovanje sa svim neutralnim nijansama. Žuta haljina (bilo da se radi o svjetlijoj ili tamnijoj nijansi) uvijek je dobar izbor, bez obzira na priliku u kojoj ćete je nositi.

Haljina na preklop


Jako udobna i ultra popularna, haljina na preklop jedan je od onih modela koji vam mogu pomoći i da izgledate malo više i vitkije. Da, to možda i jeste jedan od razloga zbog kojeg je i muškarci smatraju veoma privlačnom, ali sada ćemo njih staviti u drugi plan: haljina na preklop jedan je od najudobnijih modela za toplu sezonu pa je odlična ideja da je uvrstite u svoj stajling tokom toplih dana.

Plisirana haljina


Može vam se dopadati ili ne, ali činjenica je da lisirana haljina odgovara svakoj figuri, a posebno kada je riječ o modelima koji se blago šire ka dole. Veoma popularna tokom toplih dana, idealna je za sve neobavezne prilike, od ljetnih svečanosti do večernjih izlazaka.

Crvena haljina


Ovo smo već odavno znale, ali evo, ponovićemo: crvena haljina uvijek nas stavlja u centar pažnje, kad god i gdje god se pojavimo. I, sasvim je razumljivo da muškarci vole da nas vide u crvenoj haljini – odmah im privlačimo pažnju. I, još jedna stvar: žena u crvenoj haljini, osim što izgleda veoma privlačno i pomalo glamurozno, zrači i dozom samopouzdanja.

Haljina od čipke


Ovaj nježni materijal je tako udoban i veoma moderan, a idealan je za tople ljetne dane (mada haljinu od čipke možete nositi i tokom proljeća i jeseni, kada joj dodate blejzer ili elegantnu proljetnu ili jesenju jaknu). Upravo haljina od čipke može vam pomoći da izgledate veoma graciozno i jako privlačno.

Pripijena haljina


Haljine pripijene uz tijelo odavno su jedan od imperativa elegancije, sve dok ne nosite model koji je za tri broja manji od onog koji vam odgovara (nažalost, i to se dešava). Pripijena haljina vam može pomoći da izgledate veoma sofisticirano, idealna je za dame koje imaju figuru pješčanog sata, jer će na najljepši način istaknuti obline, a možete je nositi gotovo u svim prilikama.

Mala bijela haljina


Bilo ljeto ili zima, mala bijela haljina model je koji možete birati i kada nemate ideju šta da obučete. Veoma lako se stilizuje, bilo da je riječ o asesoarima koji su u neutralnim ili jarkim nijansama, a odgovara svim prilikama (naravno, ovdje je potrebno obratiti pažnju na sam model haljine).

Mini haljina


Mini haljine su veoma popularne tokom svih sezona. Tokom ljeta ih možete kombinovati sa raznim modelima sandala i klasičnih salonki, tokom jeseni i proljeća odlično se slažu sa baletankama i glenjericama na štiklu, a tokom zime najbolje ih je kombinovati sa čizmama preko koljena. Mini haljina je model haljine koji ne možete nositi baš u svim prilikama, ali u onima u kojima možete, pomoći će vam da izgledate veoma privlačno i atraktivno.

Haljina na kopčanje


Tako jednostavna, a opet tako efektna, haljina na kopčanje uvijek nam dolazi u prvi plan tokom nešto toplijih dana. Ovdje postoji tako mnogo opcija, a vi birajte onaj model koji najbolje odgovara vašim ličnim preferencijama. Naravno, midi i maksi modeli idealni su za sve prilike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info