dm inicijativa Startajmo {ZAJEDNO}: Izabrano 12 domaćih proizvođača

0

Stručna podrška i mentoring do konačnog uključivanja u ponudu dm prodavnica.

Sarajevo, 5.7.2018. –  U okviru dm-ove društveno odgovorne inicijative Startajmo {ZAJEDNO} odabrano je 12 domaćih proizvođača koji ulaze u finalnu fazu pripreme za uvrštavanje njihovih proizvoda u lanac dm prodavnica.

U kampanji koja domaćim proizvođačima pruža mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na bh. tržište sudjelovala su 44 proizvođača čiji su prijavljeni proizvodi bili objavljeni na platformi www.dm-zajedno.ba. Na osnovu ispunjenih kriterija, žiri je odabrao 12 proizvođača, a u njegovom sastavu, osim predstavnika nabave i marketinga dm-a, bili su još direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić, nutricionistica Amela Ivković O‘Reilly, prehrambeni tehnolog Mehmed Zele i predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca KS, Nijaz Skenderagić.


Tako će se, u narednoj fazi kampanje, koja podrazumijeva pružanje stručne podrške i mentoring za plasman na dm police širom BiH, naći proizvođači: Bonatura d.o.o., Jelah – Tešanj, OD Organlook, Sarajevo, Obrt COCO, Travnik, STZ AlmaDerm, Kladanj, Farma koza Alpino, Istočna Ilidža, Domaća radinost Ecomedico, Sarajevo, bee Japa Sarajevo/Sanski Most, A.R. Global d.o.o. Banja Luka, SPZ Tatarevich and Sons, Bihać, Tradicionalni i stari obrt Ljutko, Tuzla, O.D. Ink Care, Sarajevo i Proizvodnja eteričnih ulja Cmiljko, Sovići.

Do uvrštavanja proizvoda u dm asortiman, proizvođače očekuje podrška dm kompanije u vidu savjetovanja i mentoringa tokom različitih procesa pripreme proizvoda za nastup na tržištu, kao što su dizajn ambalaže, istraživanje tržišta i certificiranje proizvoda.

Podsjećamo, s ciljem podrške razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu, dm je 19.3. pozvao sve proizvođače koji se bave proizvodnjom hrane, dodataka prehrani, bezalkoholnih pića i čajeva te proizvoda za njegu tijela, lica i kose da svoje proizvode prijave na dm platformu {ZAJEDNO}; www.dm-zajedno.ba. Pravo prijave imali su proizvođači koji su državljani BiH, ili koji kao državljani BiH ostvaruju 51% u strukturi vlasništva kompanije, koji kao pravno lice na teritoriji BiH nisu registrovani duže od tri godine i čiji proizvodi nisu etablirani na bh. tržištu, što podrazumijeva da nisu uvršteni u ponudu niti jednog trgovačkog lanca.

Partner inicijative je Fondacija Mozaik koja traži, osnažuje i investira u mlade ljude – kreira dobru ekonomiju u BiH.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info