7 koraka kojima blokirate sebi put do ljubavi

0

Možda neke žene stvarno i jesu rođene pod nesrećnom zvijezdom, kada je u pitanju ljubav, ali većina se ipak sabotira sama. Sljedećih sedam koraka savršen su prikaz načina na koji žene uništavaju šansu da pronađu nekoga, iako su uvjerene da sve rade tačno kako treba. Ako se prepoznaješ u njima, tvoja loša sreća u ljubavi nema veze sa zvijezdama.

Misliš da zaslužuješ manje


Prvi korak u lošu vezu je upravo ovakav stav – ako misliš da ne zaslužuješ najbolje od ljubavi, nećeš to ni tražiti.

Prihvataš manje


Jednom kad se uvjeriš da ti ne treba najbolje, nego samo dovoljno dobro, počinješ snižavati standarde. Ubrzo ćeš odustati i od onoga što je dovoljno dobro i završiti na opciji “bilo šta”.

Ograničavaš se


Na svijetu živi preko sedam milijardi ljudi, a ti si zapela za muškarca s posla koji ima djevojku (ili ženu) i ne primjećuje te? Proširi vidike i, umjesto da se zalijepiš za jednog tipa za kojeg je jasno da te ne vidi, počni primjećivati druge.

Lojalna si onima koji te gaze


Klasični primjer osobe koja zapravo bježi od ljubavi. Umjesto da insistiraš na tretmanu koji zaslužuješ, zadovoljna si i mrvicama koje ti bacaju ljudi koji te nikad neće cijeniti.

Živiš u zatvorenom krugu


Padaš isključivo na nedostupne, nedostižne i nezainteresovane loše momke i očekuješ da ćeš ih baš ti promijeniti. Kad te povrijede, lijek tražiš u nekom drugom s istim karakteristikama. Ne možeš očekivati da će stvari biti drugačije ako stalno ponavljaš iste korake.

Igraš igrice


Svoje ili njegove, potpuno je svejedno. Ako aktivno učestvuješ u igranju igrica i misliš da je to prvi korak do ljubavi, uvijek ćeš se razočarati. Igrice igraju oni koji ne žele ništa ozbiljno i to je sasvim u redu. No, ako želiš nešto dugotrajno, igranje igrica je pogrešan pristup.

Ostaješ i kad ne treba


Nije lako napustiti vezu koja nije dobra, ali i dalje je nužno. Ako ostaješ u odnosu za koji znaš da ne funkcioniše, uništavaš sebi šanse za onaj koji će biti dobar.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info