Najpopularnije boje kose za Ljeto 2018.

0

Ljeto je idealna sezona za eksperimentisanje sa raznim nijansama kose, a sljedećih šest mogu vam biti inspiracija prilikom sljedeće posjete frizeru.

Sombre


Nježnija i manje intenzivna varijanta ombrea, sombre je mnogo suptiliji te pruža prirodniji izgled. Vrhovi su svjetliji sa suptilnim nagovještajima tamnije nijanse.

Kalifornijska plava


Da bi se postigla ova savršena zlatna boja, izvucite pramenove do korijena, na baznoj nijansi, a koja ističe suptilnu nijansu zlata i stapa se sa blijedim pramenovima.

Plava sa izrastom


Plava je uvijek popularna tokom ljeta, jer odmah osvježava vaš izgled i stvarno je svestrana – dobro stoji skoro svima. Izrast nemojte dirati, kako bi se stajling ublažio i bio jednostavniji za održavanje.

Lubenica


Poput omiljenog ljetnjeg voća, ova nijansa je ultra popularna. Ružičasta je privlačna i praktična ljetna boja, jer je možete nositi na više načina, bilo da se radi da kosu u potpunosti ofarbate u ovu boju ili samo njene dijelove, kao što su korijen ili vrhovi odnosno pramenovi.

Gavran crna


Samo zato što je vani vruće, to ne znači da odmah morate posvijetliti kosu. Ultra tamna nijansa crne, poput nijanse gavranovog perja, odlično se slaže sa svakim tenom, a posebno sa osunčanom kožom.

Mliječna čokolada


Iako je ljeto najčešće rezervisano za svjetlije boje kose, bogate nijanse smeđe jednako su privlačne i efektne, a veoma jednostavne za održavanje. Dovoljno je da vrhovi budu suptilno svjetliji i cjelokupni stil ćete istaknuti na veoma jednostavan, a privlačan način.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info