3 stvari koje bi vaš frizer želio da znate prije nego što se pojavite u salonu

0

Vjerovatno smo svi naučili svoju lekciju, kada je riječ o ozbiljnim frizerskim zahvatima “naslijepo”. Bez obzira da li je riječ o situaciji gdje su se dva centimetra pretvorila u četiri (plus šiške) ili su se pramenovi pretvorili u filmsku frizuru ledene kraljice, svi smo imali trenutke kada učimo kako se priprema za šišanje i farbanje.

Pored elementarnih stvari koje svi znamo, postoji i nekoliko važnih, ali slabo poznatih pravila koja trebate imati u vidu prije sljedeće posjete frizeru. Evo šta bi vaš frizer želio da znate.

Ruke dalje od proizvoda za stajling


Nikada nije dobra ideja da se pojavite sa kosom prepunom laka ili drugih proizvoda za njegu i uljepšavanje kose, naročito ako ste došli na šišanje ili farbanje. Ovo može uzrokovati neujednačenu boju pri farbanju, a takođe može uticati na procjenu vašeg frizera o tipu i teksturi vaše kose te na kraju izabrati neoptimalnu recepturu.

Ponesite primjer


Ovo smo pominjali prije, ali pomenućemo opet – uvijek ponesite sliku sa primjerom frizure koja pokazuje vašu viziju jasno i glasno. Ne možemo uvijek detaljno objasniti kakvu vrstu stepenastog završetka želimo ili koji ton farbe nas je opčinio, stoga dobra slika vrijedi više nego hiljadu riječi.

Dođite (prilično) čiste kose


Prema riječima frizera, mnoge mušterije se pojave sa kosom koja nije oprana skoro sedam dana. Iako se ovo može činiti prihvatljivim, jer ćete svakako oprati kosu tokom tretmana, zapravo sebi činite kontra uslugu. Naime, ako se farbate, čista kosa osigurava dobro i ravnomjerno nanošenje farbe, a ako se šišate, slijepljena kosa će samo praviti probleme. Ovo je dobro pravilo: ako vam se ne sviđa kakva vam je kosa na dodir, prije odlaska kod frizera, vjerovatno je trebate oprati. Dan prije je sasvim u redu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info