Večeras: Mlad Mjesec u znaku Blizanaca (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Možete li vjerovati da je skoro pola ove godine prošlo? 2018. godina je godina buđenja, rasta i nadogradnje. Ovo je godina kada je potrebno da počnete graditi temelje svojih snova. Život nikada nije linearna putanja: može se reći da je on plima i oseka, stalno se mijenja, a mi moramo biti spremni da se mijenjamo s njim.

Junski mladi Mjesec pada u znak Blizanaca te predstavlja tačku u godini kada je potrebno dobro razmisliti kako nam se život do sada promijenio i šta je potrebno poduzeti da nastavimo dalje na ovom putu. Vrijeme je da razmislimo o svemu onome što nam se desilo i šta slijedi.

Bez obzira na to šta vam je život donio, bez obzira na to gdje se sada nalazite, ovaj mladi Mjesec može vas usmjeriti na pravi put i podsjetiti vas da nikada nije kasno da se počne ispočetka. Nikada nije kasno za novi početak, bez obzira na to koliko on bio veliki ili mali, težak ili lagan.

Kada pričamo o energiji Blizanaca, onda je riječ o samoizražavanju, pronalaženju kreativnosti i iskazivanju sopstvene autentičnosti. Kao vazdušni znak, energija Blizanaca podstiče nas da razmišljamo na dubljem nivou kako bismo mogli shvatiti koje su misli autentične i istinite, a koje proističu iz strahova.

Naše misli veoma su moćne i mogu diktirati kako vidimo i doživljavamo svijet. Naše misli mogu stati i na put našem životu ukoliko ih ne držimo pod kontrolom.

Dobra vijest je da ne morate vjerovati u sve što mislite. U bilo kojem trenutku, možete odlučiti da eliminišete misli koje vam više ne služe i da se fokusirate na one koje vam donose dobrobit. U bilo kojem trenutku, vi možete odlučiti da negativne misli zamijenite pozitivnima.

Misli su veoma snažne pa ćemo i tokom ovog mladog Mjeseca dobiti podstrek da sagledamo i procijenimo kojih se procesa razmišljanja i sistema vjerovanja pridržavamo. Koje priče i dalje sebi pričamo? Koje nas misli blokiraju da krenemo naprijed?

Ukoliko možete pronaći vremena da se to zapitate, energija ovog mladog Mjeseca daće vam svu potrebnu podršku koja vam je potrebna za preispitivanje i eliminisanje svega onoga što vam više ne služi.


Pored toga što je ovo idealno vrijeme za preispitivanje, energija mladog Mjeseca u Blizancima vodiće nas i ka tome da pristupimo našoj unutrašnjoj mudrosti. Svi imamo urođenu mudrost u sebi i svi imamo odgovore koje tražimo – potrebno je samo malo dublje pogledati u sebe kako bismo ih spoznali i pronašli.

Ovo putovanje ponekad može biti i bolno, jer duboko u nama može biti zakopan i bol iz prošlosti i traume iz djetinjstva. Svako od nas nosi ovo breme, ali ako uspijemo dozovliti sebi da se izborimo sa neugodnim osjećanjima tada možemo i dobiti pristup našoj unutrašnjoj istini.

Energija Blizanaca, takođe, vlada i nad komunikacijom, tako da vam i zapisivanje misli i osjećanja može pomoći da pristupite u dublje nivoe svoje duše. Odvojite malo vremena, sjednite i zapisujte sve ono što osjećate – možda će se iz ovoga izroditi potrebni odgovori ili nova mudrost.

Junski mladi Mjesec jedna je od najsnažnijih tačaka godine za pokretanje novih stvari i stvaranje novog ličnog početka, posebno kada je riječ o načinu razmišljanja.

Koristite ovu energiju da stupite u kontakt sa sopstvenom autentičnošću i da stvorite blag, ljubazan i smiren unutrašnji glas. Koristite ovu energiju da raščistite misli koje vam više ne koriste, tako da možete stvoriti nove početke koje želite.

Vrijeme je da počnete ispočetka, vrijeme je da stara uvjerenje o sebi prenesete u nešto ljubazno, podržavajuće i nježno, a energija junskog mladog Mjeseca će vas voditi na svakom koraku tog puta.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info