Ako želite zdravu i stabilnu vezu, prestanite da radite OVO!

0

Prirodno je da svi težimo da budemo emotivno ispunjeni i da se ostvarimo u stabilnoj i zreloj vezi. Međutim, često nismo ni svjesni da nas pojedine naše navike upravo mogu udaljiti od pronalaženja baš te prave osobe sa kojom možemo i ostvariti željenu harmoniju. Svi smo skloni da uzroke neuspjeha u ljubavnim odnosima tražimo na suprotnoj strani, u manama potencijalnih partnera, a najmanje se osvrćemo na naše vlastito ponašanje i ne primjećujemo koliko smo u pojedinim slučajevima skloni predrasudama.

Prvi korak je da to sebi priznate, a evo šta je i potrebno da prestanete da radite ukoliko vam je cilj (a kome nije?) da imate zdravu i stabilnu vezu.


Nije u redu da diskvalifikujete nekog, a da mu niste ni dali poštenu šansu da ga upoznate. Najlakše je odmah reći da ne želite da idete na sastanak s nekim zato što nije vaš tip, nije dovoljno visok ili je previsok ili zato što ste na slici vidjeli da ima, recimo, ružne patike. Možda biste se iznenadili kada biste otišli s njim na piće i saznali da se iza tog vašeg prvog utiska krije duhovita i pažljiva osoba, koja zavređuje vašu pažnju. Bitno je da shvatite da takvim, unaprijed negativnim stavom, diskvalifikujete ne toliko svog potencijalnog partnera koliko sebe i šasnu da upoznate osobu sa kojom možete ostvariti zdravu ljubavnu vezu.

Nemojte gledati suviše daleko u budućnost – umjesto da odmah procjenjujete da li je partner u vašoj novoj vezi dobar materijal za brak i slično, opsutite se, uživajte u zajedničkim trenucima, a vrijeme će samo pokazati kakva je vaša zajednička budućnost.


Igranje igrica, toplo-hladno strategije i ostale preporučene taktike za osvajanje partnera nikako ne treba da budu nešto čime ćete se voditi ako želite da budete u stabilnoj vezi i da imate zdrav odnos sa partnerom. Budite to što jeste, da bi i taj neko mogao da se osjeća slobodnim da bude svoj – tako ćete najbolje upoznati jedno drugo u pravom svjetlu.

Na kraju, nemojte previše da se obazirete na tuđe komentare. Naravno, uvijek saslušajte mišljenje bliskih i dragih ljudi i svoje porodice, ali ne zaboravite da ste vi ti koji treba da ste zadovoljni u svojoj vezi, a ne oni. Oslonite se na svoju procjenu, osjećaj i, naravno, na emocije koje osjećate.

Znamo da nije lako pronaći svoju srodnu dušu, pogotovo u današnje vrijeme kada su svi otuđeni jedni od drugih, ali ipak nije nemoguće – ono što je bitno jeste da vi sami korigujete sebe i svoje ponašanje tamo gdje ima potrebe za tim.

Izvor: Mogu ja to sama

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info