Ljubav u krizi: Evo zašto on nije srećan s vama

0

Kada su ljubavne veze u pitanju, uglavnom ništa nije jednostavno. Da li me voli, da li poklanja dovoljno pažnje, da li je nešto skrivio ili ima tajne – sve su to pitanja koja nisu neuobičajena kada je u pitanju odnos sa partnerom u vezi ili u braku. Međutim, interesantno je da su ona uglavnom jednosmjerna i usmjerena ka drugom i da se oni, koji su u vezama, mnogo rjeđe pitaju da li oni u nečemu griješe, da li su zapostavili partnera i da li se on možda ponekad osjeća nesrećno.

Naravno, to nije dobro po odnos dvoje koji su u ljubavnoj vezi, bilo da se radi o nesvjesnom ili svjesnom zanemarivanju njegovih osjećanja. Svakako, ukoliko je vaš partner povučen i ne govori o svojim emocijama, vi često zaista i niste svjesni da je on nezadovoljan. Međutim, evo koji znaci otkrivaju da on nije srećan s vama.

Frustriraju ga stvari na koje ranije nije obraćao pažnju


Kada stvari u životu krenu nekim novim neočekivanim pravcem, naša psiha to često odbija pa se dešava da burno reagujemo u nekim sitaucijama u kojima ranije nikad ne bismo tako odreagovali. Tako je i u ljubavnim vezama. Ukoliko vaš partner više nije srećan u odnosu sa vama, a u suštinu mu je i dalje stalo do vaše veze ili braka, on će stvoriti klasičan odbrambeni mehanizam i nezadovoljstvo zbog takvog stanja stvari zapravo kanalisati u nekom sasvim drugom pravcu.

Tačnije, i najmanji svakodnevni problem će doživjeti kao izvor frustracije, a ona je zapravo prouzrokovana nečim sasvim drugim to jest time što je postao nesrećan u ljubavnoj vezi. Jednostavno, to je način da se trenutno osjeća lakše, kao i da izrazi bunt zbog cijele situacije, a da ipak ne otkrije o čemu se radi. Isto tako, i neke vaše navike prema kojima je ranije bio indiferentan počeće da mu smetaju i da na njih burno reaguje. To je, takođe, signal da se iza svega kriju znatno složenija osjećanja.

Pasivan je i sve više se povlači u sebe


Kada je čovjek bilo čime u životu nezadovoljan – svojim fizičkim izgledom, poslom, materijalnim stanjem, ljubavnim životom, sasvim je logično da se kao posljedica ovakvog stanja javlja i osjećaj nesigurnosti i gubitka samopouzdanja, što se u tom slučaju prepoznaje u svim segmentima. Ako je vaš partner nesrećan, sasvim je logično da se sve više povlači u sebe, jer vaš ljubavni odnos za njega više ne predstavlja tlo po kojem može sigurno i bezbrižno da korača.

Pronalazi nove prijatelje


Ovo je takođe vrlo tipično ponašanje za osobu koja postaje nesrećna u vezi ili u braku. Takva osjećanja su uvijek povezana i sa osjećanjem nesigurnosti i gubitka uporišta koje je partner donedavno imao u svom odnosu sa partnerom, pa pomalo panično pokušava da pronađe neka druga.

A, zašto novi prijatelji? Jer mu je potrebno nešto što nema dodira sa vašim svijetom, kako bi mogao da redefiniše sebe u slučaju da se vaš odnos okonča krahom. Ukoliko vam je ovakav obrazac ponašanja poznat, onda je definitivno vrijeme da iskreno razgovarate sa svojom voljenom osobom.

Ne osjećate se kao da ste u vezi sa njim


Sve što je za vas dvoje ranije značilo biti u vezi – romantični izlasci, osmijesi, sitni znaci pažnje, dugački i prisni razgovori, sada polako nestaje i vaš odnos se svodi na rutinu. Naravno, ovo se može tumačiti na različite načine i odgovorni ste definitivno oboje za takvu situaciju, o čemu svakako treba da razgovarate. Ipak, ukoliko ova promjena dolazi naglo i sa njegove strane, to se može protumačiti i kao bojkot vaše veze, jer je nečim nezadovoljan iako, kad ga pitate, kaže kako je sve u redu.

Suviše se fokusira na posao


Još jedan način da vaš partner pobjegne od osjećanja nezadovoljstva koje ga je preplavilo. Isti slučaj kao kad panično traži nove prijatelje. Pokušava da definiše sebe ne u odnosu na svoju vezu i ljubavi status, već u odnosu na nešto drugo. U ovom slučaju, to uporište traži u poslu.

Izvor: Mogu ja to sama

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info