Proljeće: 5 ZAKONA fantastičnog kombinovanja garderobe!

0

Proljetna sezona uvijek je odlično vrijeme za eksperimentisanje sa određenim stilovima, ali ako vam je cilj da izgledate baš fantastično, onda pratite sljedeće zakone.

Procvjetajte


Proljetna sezona ne bi bila ono što jeste da nema cvijeća. A pri tome ne mislimo samo na prekrasne bašte i cvjetne aleje već i na komade garderobe sa cvjetnim dezenom.

Haljina sa cvjetnim dezenom idealna je za mnogobrojne svečane i opuštene prilike; suknja olovka kroja svakako je pun pogodak kada je riječ o poslovnim kombinacijama, ali nemojte se samo zaustaviti na odjeći – jednako dobro ćete postupiti ukoliko u proljetni stajling unesete i asesoare sa cvjetnim dezenom: od torbi preko nakita pa sve do cipela – da, sve je veoma moderno i jako privlačno.

Naravno, nemojte pretjerivati – suknju ili pantalone sa cvjetnim dezenom kombinujte sa jednobojnim komadima garderobe. Isto važi i za bluze, košulje i majice. S druge strane, ako birate asesoare sa cvjetnim dezenom, poželjno je da ostatak kombinacije ne bude dezeniran.

Budite ženstvene


Ukoliko cvjetni dezen baš i nije jedan od onih koje rado nosite, postoji još par načina na koje možete izgledati veoma ženstveno i moderno. Primjera radi, čipka je veoma ženstven i privlačan materijal, a možete je naći na mnogobrojnim komadima garderobe.

Još jedan ženstveni trend svakako su karneri, a bluze, majice i košulje samo su neki od komada garderobe pomoću kojih ih možete unijeti u svakodnevni stajling. Na kraju, proljetna sezona i jeste, između ostalog, prepoznatljiva po pomenutim trendovima pa to može biti i još jedan razlog više da ih uvrstite u svoj proljetni stajling.

I, ne zaboravite, čipka i karneri odlični su u svim opcijama i svim prilikama te se mogu veoma dobro iskombinovati sa drugim komadima garderobe.

Nježno i delikatno


Za proljetnu modu se može reći i da je veoma nježna i delikatna, poput krhkih cvjetova kojima smo okruženi sa svih strana. Upravo zbog toga ne postoji razlog zbog kojeg ne bi trebalo da birate komade garderobe od nježnih i delikatnih materijala.

Bez obzira da li se radi o svili ili šifonu, sigurno ćete izgledati veoma nježno i privlačno ukoliko odlučite da komade od pomenutih materijala uvrstite u svoj proljetni stajling. Osim što ćete izgledati fantastično, pomenuti materijali su idealni i za promjenjive proljetne temperature.

Porumenite


Puder ružičasta jedna je od najljepših i najpopularnijih proljetnih boja. Ova prekrasna pastelna boja veoma je nježna i privlačna, a istovremeno je i jako ženstvena pa su komadi garderobe na kojima je zastupljena pun pogodak.

Pored toga, ona je idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama, bilo da se radi o svjetlijim ili tamnijim nijansama. Isto tako, puder ružičastu možete nositi i u svim prilikama (jer se radi o veoma nježnoj nijansi koja nije nimalo “napadna”) – od posla do večernjih izlazaka.

Što manje to bolje


A u ovom slučaju mislimo na torbe! Možda i nećete uspjeti da u manju torbu ubacite sve stvari (koje vam, zapravo, i nisu potebne), ali biće dovoljno mjesta za novčanik, maramice, telefon, maskaru i ključeve.

Idealna opcija za sve formalne i većinu neformalnih prilika, mala torba je proljetni trend koji je popularan već više proljetnih sezona, pogotovo što ćete je koristiti i tokom nadolazeće ljetne sezone.

I, još da napomenemo: manje torbe su idealna opcija za niže dame, jer neće narušiti izgled vaše siluete, a isto tako, ukoliko imate izražene butine, UVIJEK birajte manju torbu (veća i glomaznija torba samo će još više privući pažnju na problematično područje).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info