Ovih 7 komada garderobe čine čuda za niske žene!

0

Samo zato što niste obdarene visinom super modela, to ne znači da ne možete uraditi određene stvari kako biste izgledale više. Sve što je potrebno jeste da strateški birate određene komade garderobe, a od kojih su sljedećih sedam najefektniji.

Monohromatski stil


Oblačenje u jednu boju, od glave do pete, vizuelno stvara dužu siluetu te vas automatski čini višima. Ovo fukncioniše kada je u pitanju bilo koja boja, ali ako birate crnu, ona će vas istovremeno učiniti i vitkijima. Ruku na srce, crno ne možete uvijek nositi pa je možda i bolja opcija da birate nježne i privlačne pastelne boje.

Visoki struk


Jedan od najlakših načina da izgledate više? Biranje pantalona i suknji sa visokim strukom. Podizanjem struka, vizuelno se stvara utisak dužih nogu, a ovo je veoma jednostavan način da izgledate i malo vitkije. Komadi garderobe sa visokim strukom idealni su i za dame sa oblinama, jer istovremeno na najlakši način balansiraju obline i skreću pažnju sa potencijalno problematičnih područja.

Čizme preko koljena i mini suknja


Čizme koje sežu do koljena ili čizme preko koljena kao stvorene su da vaše noge vizuelno učine dužima. Kada ih kombinujete sa suknjom koja seže do koljena ili ukoliko birate mini suknju sa visokim strukom, vaše noge će izgledati još duže. Čizme preko koljena jedan su od najpopularnijih trendova obuće tokom svježijih i hladnijih dana, a ovo je još jedan razlog da ih uvrstite u svoj stajling.

Cipele sa šiljatim vrhom


I to ne bilo kakve već one boje kože ili čak prozirne (mada nismo sigurni u kojim prilikama je ova druga opcija poželjna). Zašto? Zato što vam vizuelno izdužuju noge, a odlične su za kombinovanje sa svim drugim bojama. Ovaj efekat postižete sa baletankama i gležnjericama, a za najbolji rezultat birajte klasične salonke.

Kratka jakna


Ovo je još jedna optička iluzija: kao što komadi garderobe sa visokim strukom čine da vaš struk izgleda viši, isto se dešava kada birate kratke jakne ili kratke kapute. S obzirom na to da jakne obično sežu do vašeg prirodnog struka, biranje modela čiji šav završava par centimetara iznad struka vizuelno će učiniti da izgleda kako je struk postavljen više nego što jeste. A, samim tim, tako dodajete centimetre svojoj silueti.

Birajte manje torbe


Velika torba će učiniti da izgledate još niže (isto se dešava ukoliko imate izražene butine – vizuelno ćete izgledati – oprostite na izrazu – preglomazno!). Upravo iz tog razloga najbolje je da birate manje torbe, jer će vam one pomoći da izgledate proporcionalnije, a samim tim će učiniti i da izgledate više.

Vertikalne pruge


Horizontalne pruge sasvim su u redu, ali vertikalne su apsolutno magične. Ukoliko birate košulju ili bluzu sa vertikalnim prugama (ili još bolje – haljinu), one će privući pažnju od vrha do dna siluete, stvarajući iluziju dužih ruku i nogu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info