Tajni signali koje šaljete jačem polu, a da toga niste ni svjesne!

0

Sa muško-ženskim odnosima nikad nije jednostavno – uvijek je više toga prećutano nego što je rečeno, barem na početku odnosa koji bi mogao da preraste u ljubavnu vezu. Da li mu se sviđam, šta znači taj pogled, zašto mi nije odgovorio na poruku i koja strategija u pogledu igrica, toplo-hladno, provjereno uspijeva? Sve su to pitanja koja su barem jednom mučila svakog od vas.

A šta se dešava kada obrnemo perspektivu i zapitamo se koje tajne signale mi šaljemo jačem polu, a da toga nismo ni svjesne? Odgovore potražite u nastavku!

Izraz lica


Psiholozi tvrde da je ekspresija lica veoma važna u komunikaciji sa drugima – jasno je da u tom pogledu osmijeh i gvozdena vrata otvara, a da kada ste namršteni, to baš i ne prolazi dobro. Ali, ono što se posebno izdvaja, kada je u pitanju mimika i muško-ženski odnosi jeste to da dame, kada im se neko dopada, “otvaraju” svoj pogled i dižu obrve gore. To znači da je dotični muškarac i te kako probudio njihovu pažnju, iako one toga možda još uvijek nisu svjesne. S druge strane, spuštene obrve i “zatvaranje” pogleda baš i nije optimistično za muškarca koji želi da se dopadne određenoj dami.

Boja modne kombinacije


Dokazano je da se svi mi oblačimo u skladu ne samo sa svojim modnim ukusom, koji opet zavisi kako od sopstvenog osjećaja za estetiku tako i od spoljnih faktora, ali isto tako i u skladu sa trenutnim raspoloženjem, što opet ima veze sa podsvjesnim nivoom. Tako istraživanja na ovu temu kažu da boja koju nosimo na “sudar” bitno govori o tome kako mi doživljavamo taj, potencijalno ljubavni, odnos.

Crna modna kombinacija šalje poruku da za sada želimo da budemo na distanci, crvena simbolizuje jasan signal da smo strastvene i da se ne libimo takvih osjećanja u odnosu na dotičnog, a ružičasta boja kaže da smo tople i da taj neko ima šanse kod nas.

Koje piće birate


Vjerovali ili ne, čak i piće koje naručite kada ste na ljubavnom sastanku može biti jedan od nesvjesnih tajnih signala! Recimo da je vino najčešći ženski izbor, što može biti znak da ste skloni uživanju, ali i rutini i da niste osoba koja je pretjerano raspoložena za avanturu. S druge strane, džin-tonik ili neko slično piće, prema ovakvim tumačenjima muško-ženskih odnosa, može poručiti nešto sasvim suprotno.

Tip garderobe koju birate


Iako mi često mislimo suprotno, muškarci i te kako obraćaju pažnju na našu garderobu! Pri tome ne mislimo na to da li je vaša odjeća brendirana već kakav vam je stil i da li on izražava vašu ženstvenost i seksualnost. Naravno, ako odete na dejt sređeni tip-top, u haljini koja oduzima dah, sasvim je očigledno da ćete poslati signal da ste vrlo zainteresovani za dotičnog.

S druge strane, najobičnija dnevna kombinacija baš i nije ohrabrujuća za jaču polovinu, barem prema ovom tumačenju. A ako nas pitate – glamur je više stvar stava nego odjevne kombinacije pa ne sumnjamo da možete zasijati i u omiljenim farmericama i majici.

Izvor: Mogu ja to sama

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info