Večeras: Mlad Mjesec u znaku Bika (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Ovog mjeseca, mlad Mjesec pada u zemljani znak Bika te će popločati put dugo očekivanim i prijeko potrebnim promjenama i preokretima.

Vrijeme mladog Mjeseca uvijek je i vrijeme novih početaka, a ovo je jedan od najmoćnijih koje ćemo iskusiti ove godine. To nije samo zbog neponovljive energije mladog Mjeseca već zbog toga što i Uran, večeras, ulazi u znak Bika.

Kada god se desi da neka velika planeta, kao što je Uran, prelazi iz jednog znaka u drugi, dolazi i do stvaranja nove, veoma snažne energije, a koja će biti još i snažnija imajući u vidu da se u znaku Bika nalazi i mladi Mjesec.

Energija Bika podrazumijeva pronalaženje stabilnosti i sigurnosti, posebno kada je riječ o porodici, zdravlju i novcu. Dok je traženje sigurnosti iz spoljašnjih izvora ponekad veoma nepohodno, istinska sigurnost i stabilnost proizilazi iznutra, ali i kroz prihvatanje da nikome ništa nije zagarantovano zauvijek. Možete voljeti, ali i izgubiti, možete se hraniti zdravo, ali i dalje se razboljeti, možete “igrati na sigurno”, ali ipak se ponekad naći u opasnim situacijama.

U životu, jedino što je zagarantovano su promjene, a učenje kako prihvatiti promjene koje vam dolaze je upravo ono o čemu se i radi u novom početku sa ovim mladim Mjesecom. Sve u životu ima početak i kraj, a svakodnevno doživljavamo konstantni protok promjena.

Ponekad, promjene u životu mogu biti male i neprimjetne, a u nekim slučajevima mogu biti toliko krupne da “prodrmaju” sve ono što smo znali i u šta smo vjerovali. Ali, to je život. A prihvatanje promjena je najbolja stvar koju možete uraditi.

Pod energijom ovog mladog Mjeseca i pod energijom Urana, postaje sve važnije da se fokusirate na stvaranje stabilnosti u vašem životu kroz prihvatanje promjena. U suštini, osjećaj stabilnosti je spoznaja da ništa nije stabilno i shvatanje kako da se nosite s time!

Kada se predamo promjenama, kada shvatimo da je sve privremeno, tada možemo pronaći istinski mir i pronaći istinsku sigurnost.

Preokreti koji dolaze sa majskim mladim Mjesecom mogu donijeti iznenadne promjene u naše živote ili, ukoliko je nedavno došlo do određenih promjena, možda ćemo vidjeti put kojim je potrebno krenuti kako bismo dostigli do novog nivoa prihvatanja i razumijevanja.


Najbolji način da se krećete kroz ovu energiju jeste da praktikujete prihvatanje i da ostanete prisutni u sadašnjosti. Kada dođe do promjena, sasvim je normalno brinuti o budućnosti ili brinuti oko toga šta će se sljedeće desiti, ali jednostavno fokusiranje na stvari od trenutka to trenutka i predavanje onome što vam dolazi, može vam pomoći da vratite osjećaj mira.

Mi smo ko-kreatori na ovom svijetu i iako ne možemo kontrolisati sve ono što će nam se desiti ipak imamo kontrolu nad time kako se osjećamo, šta radimo i na koji način razmišljamo. Fokusiranjem na ono što je pod našom kontrolom, umjesto na ono što nije te postajanjem svjesni ličnih osjećanja, možemo osjetiti unutrašnji mir i otvoriti sebi nove mogućnosti.

Borba protiv promjena nikada neće uroditi plodom te umjesto toga pokušajte da budete otvoreni ka promjenama i da ih prihvatite najbolje što to možete, jer to uvijek može dovesti do mnogo pozitivnijeg ishoda.

Pod majskim mladim Mjesecom i ulaskom Urana u novi astrološki znak, bićemo vođeni da aktiviramo i prihvatimo promjene kako bismo se osjećali sigurno. Takođe, moći ćemo da iskoristimo i ličnu kreativnost kako bismo otvorili nove mogućnosti koje promjene donose.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info