Evo kako da preuzmete KONTROLU nad svojim životom!

0

Sigurno su postojale situacije i periodi u životu kada ste osjetile kako gubite tlo pod nogama i kako, jednostavno, počinjete da gubite kontrolu nad svojim životom. Tada se najčešće dešava i da ponete prihvatati savjete drugih ljudi i, malo po malo, počinjete da živite svoj život na način kako bi to oni željeli, a ne vi.

Međutim, to ne mora biti tako. Jednostavno, sljedeći put kada budete imale osjećaj kako gubite kontrolu nad svojim životom, potrebno je da napravite određene promjene. Sljedećih pet mogu vam pomoći da se vratite na pravi kolosijek.

Dajte prioritet mentalnom zdravlju


Veoma je važno da odvojite vrijeme koje ćete posvetiti unpređenju i poboljšanju vašeg mentalnog zdravlja. Nemogućnost kontrolisanja misli i svakodnevna izloženost stresu samo su neki od znakova da više pažnje trebate posvetiti vašoj psihičkoj dobrobiti. Odlična stvar koja vam može pomoći, da u ovom slučaju stvari stavite pod kontrolu, jeste meditacija.

Pojednostavite svoj život


Prođite kroz vaš dom, prostoriju po prostoriju. Budite nemilosrdni. Donirajte, prodajte ili poklonite sve što se ne uklapa u ideju onoga što želite biti. Kada ste okruženi prošlošću, može biti prilično teško da zakoračite u budućnost. Uradite ovo u svakoj prostoriji, sve dok ne eliminišete sve stvari koje ne odražavaju osobu koja ste danas i za koju se nadate da ćete postati sutra.

Riješite se toksičnog uticaja


Napravite korak unazad od odnosa u kojima osjećate da je vaša nezavisnost ugrožena. To može značiti smanjenje vremena koje provodite s nekim, ali i potpuni prekid odnosa.

Isključite se


Većina medija predstavlja nemoguće standarde življenja, posebno za žene. Može biti prilično teško razviti vjeru u sebe kada ste bombardovani sa svih strana porukama da s vama nešto, navodno, nije u redu. Postavite svoja pravila. Ako imate jednu omiljenu emisiju, dozvolite sebi da je pogledate (ako imate dvije ili više, odaberite samo jednu). Nakon toga ugasite TV i otvorite knjigu.

Budite sebi prijatelj


S prijateljima nikada nećete moći razgovarati na način na koji ponekad razgovarate sa sobom. Pratite taj razgovor. Napravite svjesni napor da pričate sebi na način na koji to radite sa osobama do kojih vam je stalo: ljubazno, podsticajno i sa dozom humora.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info